A explodat numărul infectărilor!
Dimensiune font:
* într-o singură zi, la Iaşi, au fost înregistrate 272 de cazuri noi, de patru ori mai multe comparativ cu ziua anterioară
Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, ieri, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 272 persoane infectate cu COVID-19. Este cel mai ridicat bilanţ al infectărilor, după cel de pe 14 iulie, când au fost consemnate 150 de cazuri. Totodată, asistăm la o creştere îngrijorătoare atât timp cât, în medie, numărul cazurilor în judeţ nu a depăşit 100 de infectări. Şi mai grav este faptul că, în judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese ajungând la 2.433. Şi numărul ieşenilor aflaţi în izolare a crescut, acesta ajungând la 639 de persoane.
Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 69 paturi din care 7 paturi la ATI, 5 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase şi alte 2 paturi ATI la Spitalul „Sf. Spiridon”.
Rafila: Pregătim sistemul de sănătate, mai ales pe partea de ambulatoriu
Numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 va creşte până la mijlocul lunii august, potrivit estimărilor făcute de Ministerul Sănătăţii, a declarat, ieri, ministrul Alexandru Rafila, care a subliniat că, în această perioadă, sistemul sanitar trebuie să fie pregătit, mai ales în zona de ambulatoriu, până la toamnă, pentru un val şase al pandemiei de COVID-19. „Putem vorbi de valul şase, dar, deocamdată, suntem în cursul verii, până la toamnă mai avem vreo două luni. (…) Deci, e clar că în această perioadă trebuie să fim pregătiţi să putem să răspundem provocărilor acestui val şase, generat de tulpini mai transmisibile. Din fericire, nu sunt mai patogene, în sensul că formele de boală pe care le produc sunt, în general, uşoare. Am ajuns, deja, în România la 25.000 de cazuri pe săptămână, estimăm că va exista în continuare o creştere, probabil, spre jumătatea lunii august, iar acest lucru trebuie să meargă în paralel cu un sistem de sănătate pregătit, mai ales în zona sa ambulatorie, să preia pacienţii cu forme uşoare sau medii care au nevoie de evaluare şi de tratament”, a afirmat Rafila.
Ministrul a adăugat că va fi aplicat scenariul din valul anterior. „Aplicăm acelaşi scenariu din valul anterior, care a permis menţinerea spitalelor funcţionale, nu a supraaglomerat spitalele nici din punctul de vedere al pacienţilor COVID şi, pe de altă parte, a permis accesul pacienţilor cu alte patologii la asistenţă medicală. Cam asta ar trebui să fie filozofia”, a explicat ministrul. Ana POP
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau