„First Lego League” - competiţie regională de robotică, la Iaşi
Dimensiune font:
* anul acesta, tema în jurul căreia se desfăşoară concursul este City Shaper, participanţii urmând să găsească soluţii pentru reproiectarea oraşelor şi modelarea unui viitor mai bun
Duminică, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” (TUIASI) va avea loc etapa regională a concursului de robotică şi soluţii inovatoare „First Lego League”. În competiţie sunt înscrise 14 echipe din Bacău, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Solca şi Tulcea, însă doar patru dintre acestea se vor califica la etapa naţională, care va avea loc la jumătatea lunii martie, la Bucureşti. După aceasta, în luna mai va avea loc şi o etapă internaţională, desfăşurată în Statele Unite ale Americii.
La nivel naţional participă 78 de echipe din 31 de oraşe, fiind vorba despre copii şi tineri cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani. Anul acesta, tema în jurul căreia se desfăşoară concursul este City Shaper, participanţii urmând să găsească soluţii pentru reproiectarea oraşelor şi modelarea unui viitor mai bun.
„First Lego League” este alcătuit din trei componente principale: valori fundamentale, proba de robotică şi proiectul de inovare. Prin componenta de valori fundamentale participanţii trebuie să demonstreze că reuşesc să lucreze împreună, că se pot ajuta între ei, că pot să exploreze abilităţi şi idei noi, dar şi că ştiu să se folosească de creativitate şi perseverenţă pentru a rezolva probleme şi să aplice ceea ce învaţă pentru a contribui la o lume mai bună.
La proba de robotică echipele trebuie să proiecteze, să construiască şi să programeze un robot autonom folosind Lego Mindstorms pentru a rezolva un set de 14 misiuni în doar 2,30 minute, iar pentru proiectul de inovare echipele trebuie să identifice o problemă cu o clădire sau spaţiu public din comunitatea locală şi să propună o soluţie inovatoare. „Pentru că în acest sezon tema este City Shaper, cei din echipe au primit ca temă identificarea unei probleme la o clădire, spre exemplu la şcoală la ei, la o instituţie publică, şi să încerce să rezolve problema. De exemplu, să găsească o soluţie ca şcoala lor să fie rezistentă la un cutremur”, a explicat şef lucrări dr. ing. Cătălin Dosoftei, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a TUIASI.
Competiţia, organizată în colaborare cu Asociaţia pentru educaţie STEM creativă (CRESTEM), va începe duminică de la ora 9.00 şi se va încheia cu premierea participanţilor, juriul urmărind îndeaproape cum se vor descurca membrii echipelor pe durata tuturor probelor. Juriul va fi format din aproximativ 25 de cadre didactice, studenţi şi masteranzi de la mai multe facultăţi ale Universităţii Tehnice. Daiana SFREDEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau