Adio play-off!
Dimensiune font:
Spuneam, înaintea meciului de sâmbătă, de la Avrig, contra celor de la Şelimbăr, că prima condiţie pentru ca Iaşul să mai poată spera la play-off e ca alb-albaştrii să câştige absolut toate meciurile. Chiar şi în această ipoteză, tot am fi stat la mâna altora, la jocul rezultatelor.
N-a fost să fie, Poli a înregistrat al treilea 0-0 consecutiv, deşi a plecat în Ardeal cu gândul la victorie. Sunt două aspecte majore care au împiedicat realizarea dezideratului. Unul obiectiv în totalitate. E dificil să construieşti, să joci la victorie, să-ţi faci situaţii de poartă pe un teren greu, aşa cum s-a arătat cel de la Avrig. Plus că adversarul e de acelaşi calibru. Chiar dacă nou-promovată, Şelimbăr are 23 puncte, cu două mai multe decât Politehnica.
Al doilea aspect se referă la strategia adoptată de Costel Enache, total opusă celei gândite în startul campionatului trecut de Daniel Pancu. Amândoi au pornit la drum în condiţii aproape imposibile. Lot incomplet, lipsă cantonament precompetiţional, jucători veniţi pe parcurs după perioade lungi de pauză, fără tonus de competiţie. Lipsă acută de omogenitate, de unde şi fluctuaţiile mari de randament, chiar şi pe parcursul aceleiaşi partide.
Anul trecut, Pancu a mizat pe ofensivă, pe zicala "să dăm un gol mai mult decât adversarul", o imprimat echipei un joc de posesie, iar lacunele din devensivă l-au taxat. Mult mai prudent, Costel Enache a început cu a blinda apărarea. Capitol la care, în momentul de faţă, Iaşul stă chiar bine. Un singur gol primit în ultimele cinci meciuri. Întâi să nu luăm gol, apoi dacă vom putea, vom da. Evident, în luarea acestei decizii a contat enorm şi calitatea individuală a jucătorilor din lot. E nevoie de măcar 6-7 jucători cu predispoziţii ofensive, jucători pe care Politehnica nu îi are la momentul actual.
Aşa că, atât rezultatul de la Avrig, cât şi clasarea la încheierea turului erau previzibile încă de după primele trei etape. ”Nu e chiar pozitiv un 0-0, pentru că aveam nevoie de cu totul altceva. Cred că a fost un joc echilibrat şi rezultatul arată cam ce s-a desfăşurat pe teren. Un teren greu, un meci de luptă, cu puţine ocazii. Ne-am apărat bine, suntem la al treilea meci consecutiv fără gol primit, avem un singur gol primit în ultimele cinci meciuri, dar din păcate încă nu avem forţă ofensivă. Acolo cred că este problema noastră cea mai mare”, a declarat, imediat după meci, antrenorul Costel Enache.
Tot în scurta declaraţie de presă de după meci, tehnicianul a rezumat exact ce s-a întâmplat în aceaste 16 etape: ”Această primă parte a campionatului a fost exact aşa cum am anticipat-o, foarte fluctuantă. Iar continuitate şi o echipă bine aşezată am văzut doar spre partea finală, cu cinci meciuri în care nu am pierdut şi am primit foarte puţine goluri. Asta arată că abia acum am regăsit şi am descoperit cam care sunt aptitudinile noastre, cam ce ar trebui să facem în timpul jocului. Am avut fluctuaţii foarte mari şi le anticipam pentru că ştim cum am pornit. Însă puteam face mai mult şi am mare regret pentru 2-3 meciuri jucate în această parte. Din păcate, am gestionat prost unele meciuri de acasă, acolo cred că am suferit mai mult, unde a trebuit să construim mai mult, să dominăm adversarul. Relaţiile de joc nu au fost puse la punct, nu am avut omogenitate şi asta ne-a ţinut un pic pe loc. Locurile din clasament sunt oarecum relative, numărul de puncte arată am ceea ce am putut noi”. Acest număr de puncte, precum şi golaverajul, confirmă ce se estima la startul campionatului: o clasare în zona de mijloc, fără niciun fel de ambiţii de promovare. Şi pregătirea temeinică a sezonului viitor, când obiectivul va fi cu totul altul. Revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. Marcel FLUERARU
CS COMUNAL ŞELIMBĂR – POLITEHNICA IAŞI 0-0
Stadion: Baza sportivă a Oraşului Avrig (Avrig – Sibiu);
Arbitru: Sorin Vădană (Cluj-Napoca); Asistenţi: Vlad Bârleanu (Bucureşti) şi Cristian Voicu (Focşani); Rezervă: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Ionuţ Borcan (Ploieşti) şi Viorel Lolea (Reşiţa).
CS Comunal Șelimbăr: Gal – Monea, Natea, Vişa, D. Tătar (cpt.), Cărăruş, Rob. Boboc, Vecerdea (77 Luca), Ciocâlteu, Yameogo (85 Curtean), Ad. Cîrstean (82 Toni Suciu). Rezerve neutilizate: Vâtcă – Criştiu, Răcean, Al. Badea, R. Crişan, Antone. Antrenor: Eugen Beza
Poli Iaşi: Brînză – Onea, Chatziterzoglou (76 Okan), Fl. Plămadă (cpt.), Tib. Serediuc (81 Aftanache), Chiorean (87 Târşa), F. Cristea, Al. Stan, Stoenac (76 Asăvoaei), Defta (76 Pelivan), S. Camara. Rezerve neutilizate: T. Axinte – Ungurenaşu, Deretti, Mărieş. Antrenor: Constantin Enache
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau