Autostrăzile electorale prind viteză la Suceava
Dimensiune font:
Azi, la Siret, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a primarilor municipiului reşedinţă şi oraşului Siret, Ion Lungu, respectiv Adrian Popoiu, s-au parafat contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi ale proiectelor tehnice pentru tronsoanele Siret – Suceava şi Suceava – Paşcani ale autostrăzii A7.
Asocierea Search Corporation – Egis International SAS – Egis România SA a câştigat licitaţiile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru drumul expres Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret.
Durata contractului este de 24 luni, dintre care 4 luni pentru realizarea studiului de fezabilitate, 6 pentru proiectul tehnic de execuţie şi alte 4 luni pentru servicii de asistenţă tehnică în pregătirea procedurilor de achiziţie a contractului de lucrări şi obţinerea finanţării europene. „Vorbim de parafarea contractului pentru 101 de kilometri de autostradă de la Siret și până la Pașcani. Acest lucru dă o altă perspectivă de dezvoltare a întregii zone a Bucovinei, pornind de la Siret. Și orice primar, orice om care dorește în viitor să se gândească ce-l așteaptă trebuie să fie mai optimist și să spere că această legătură între Suceava și capitala României, în următorii ani, este posibilă pe un drum modern, pe care să faci 4 – 5 ore până la București. Asta înseamnă dezvoltare economică, asta înseamnă întoarcerea tinerilor care să lucreze acasă, înseamnă turism, înseamnă punerea în valoare a acestei minunate zone, unde se află Putna, Ierusalimul Neamului Românesc. Sunt convins că după ce proiectanții se vor apuca de treabă ne vor invita să ne consultăm asupra variantelor de traseu”, a declarat Gheorghe Flutur, după semnarea contractului pentru autostrada A7, care a solicitat ca A7 să fie introdusă în programul de rezilienţă al UE, ceea ce înseamnă că trebuie respectate termene foarte strânse în finalizarea proiectului.
Flutur a precizat că intersecţiile lui A7 vor fi la Suceava cu A14, la Paşcani cu A8 Iaşi - Târgu Mureş şi la Bacău cu A13 Bacău - Braşov.
Autostrada A7 începe din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, traversat de aproximativ 700.000 de autovehicule anual, unde există şi un proiect cu finanţare europeană în valoare de 10 milioane de euro pentru modernizarea punctului vamal. Totodată, statul român va iniţia discuţiile cu partea ucraineană pentru stabilirea detaliilor privind amplasarea punctului de trecere a frontierei pe acest drum de mare viteză.
Aproape 340 de kilometri ar trebui să aibă viitoarea autostradă A7 care va lega Moldova de sudul țării și de București, împărțit pe loturi între Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău și Pașcani.
Duminică, în cadrul unei întâlniri electorale, premierul Ludovic Orban a anunţat şi realizarea celei de-a doua autostrăzi, A14, care leagă Suceava de Vatra Dornei – Dej - Satu Mare - Petea. „Acolo suntem foarte avansaţi cu Ministerul Transporturilor şi CNAIR pentru a parafa contractele de predare a centurilor ocolitoare către administraţia locală”, a spus Gheorghe Flutur.
Drum expres sau autostradă?
CNAIR a emis ieri un comunicat de presă în care precizează că au fost semnate contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi ale proiectelor tehnice necesare construcţiei drumurilor expres Paşcani - Suceava şi Suceava - Siret
Conform CNAIR, drumul expres Paşcani – Suceava are o valoare a contractului de 11.721.430,96 lei, fără TVA, sursa de finanţare - fonduri europene nerambursabile, durata contractului - 24 luni. lungimea estimată a traseului - 61 km. Contractul pentru drumul expres Suceava – Siret valorează 10.092.839,13 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind aceeaşi, din fonduri europene nerambursabile, durata contractului este de 24 luni, iar lungimea estimată e de 41 km. Ambele proiecte sunt prevăzute în Master Planul General de Transport al României (MPGT) şi este inclus în Programul Operational Infraastructura Mare (POIM) 2014 - 2020. Daniel BACIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau