Ce au găsit angajaţii ApaVital în canalizarea din Bârnova
Dimensiune font:
Oficialii societăţii fac apel la cetăţeni să utilizeze în mod corespunzător rețeaua de canalizare, pentru a evita neplăcerile create de blocarea acesteia
Şervețele umede, cârpe, măști de unică folosință. Sunt deşeurile pe care angajaţii ApaVital le-au găsit în rețeaua de canalizare a unor localităţi limotrofe Iaşului. Mai exact, în stațiile de pompare a apelor uzate din zona Capitol, din localitățile Bârnova și Valea Ursului, înfundate cu obiecte care nu au ce căuta în rețeaua de canalizare. Atenţie: respectivele deşeuri au fost scoase la câteva ore după ce echipamentele staţiilor au fost curăţate. „Într-o singură zi, coșurile de la intrarea în chesoane de la stațiile menționate, de pe conductele ce aduc gravitațional apa uzată de la utilizatori, arată după cum vedeți în imagini. Iar acest lucru se întâmplă zilnic, la aproape toate stațiile de pompare a apelor uzate pe care le avem în exploatare, și sunt câteva zeci de astfel de stații. Pentru a efectua operațiunile de curățare, sistemul este oprit temporar, iar apa uzată poate ajunge pe străzi, producând disconfort vizual și olfactiv, poluând mediul înconjurător. Dacă nu se iau măsuri de curățare, grupurile de pompare se defectează, sistemul de canalizare refulează și mediul înconjurător este de asemenea afectat. Nu mai aruncați deșeuri în rețeaua de canalizare! Nu confundați rețeaua de canalizare cu coșul de gunoi!”, atrag atenţia reprezentanţii ApaVital.
Medicamentele pot îngreuna procesul de epurare
Problema majore pot apărea și din cauza aruncării în rețeaua de canalizare a materialelor textile sau a produselor de igienă intimă. Fibrele fine ale acestora se agață de pereții conductelor, facilitând formarea de dopuri. În vasul de toaletă nu trebuie aruncate nici resturile alimentare sau deșeurile solide, materialele de construcții, produsele din plastic sau cele cauciucate.
Uleiurile alimentare și grăsimile menajere aruncate în rețeaua de canalizare se depun ca un strat de ceară pe pereții conductelor, blocând sau distrugând sistemul de canalizare.
Nici medicamentele expirate nu trebuie aruncate în toaletă sau în chiuvetă, deoarece substanțele chimice vor ajunge în apă și vor îngreuna procesele de epurare a acesteia. De asemenea, substanțele conținute de medicamente pot ajunge în râuri și pot contamina mediul înconjurător. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau