Certificare europeană pentru Liceul Special „Moldova”
Dimensiune font:
Urmare a participării în proiectul internațional „Special Touch of Environment” Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos a primit certificatul de calitate eTwinning.
Proiectul a urmărit socializarea prin dezvoltarea abilităților comune, permițând copiilor indiferent de naționalitate, statut social și cerințele educaționale speciale să se reunească, să fie conștienți de importanța protecției mediului și de efectele negative ale poluării, astfel aceștia au participat la activități de curățare a mediului și au realizat lucrări artistice din deșeuri reciclabile. „Este foarte important ca liceul nostru să dezvolte proiecte atât pe platforma eTwinning, cât și în cadrul programelor Erasmus+. Prin formarea europeană a cadrelor didactice și prin punerea în relație cu profesioniști în educație din toată Europa serviciile școlii vor crește în calitate, implicit elevii noștri vor avea rezultate mai bune și șanse mai mari în a se integra.
Din altă perspectivă, în strategia de dezvoltare instituțională urmărim să devenim o școală europeană și să obținem certificatul Erasmus+, a declarat directorul liceului, Cătălin Constantin Condrea.
Parteneri în acest proiect au fost Liceul Anafartalar din zona Anatolia, Școala de Educație Specială Practică Kepez din zona Antalya, Școala gimnazială Sultanbeyli din Instanbul, Școala Gimnazială Specială nr. 14 din Tulcea, Romania, Școala pentru copii cu autism din Kaynarca, zona Sakarya, Turcia.
Liceul Special Moldova din Târgu Frumos este, de asemenea, beneficiarul proiectului din domeniul educaţiei şcolare Erasmus+, Mobilități în domeniul Educaţiei şcolare, Action 4 future (Acțiune pentru viitor), aprobat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. „Proiectul Action 4 future din cadrul programului Erasmus mobilități, proiectele Special Touch of Environment, Inclusion in ours schools și A small child says a beautiful word, dezvoltate pe platforma eTwinning European School Education Platform Beta 2, au rolul de a face activități didactice, educative și de cercetare cu specialiști din școli europene. Primul prin interacțiune directă, celelalte trei prin interacțiune în spațiul virtual. Astfel, cu fiecare proiect ne apropiem mai mult de dezideratul Liceul Special Moldova – Școală Europeană”, a adăugat Cătălin Constantin Condrea.
O altă activitate a proiectului are în vedere mobilitatea unui număr de patru elevi cu deficiențe de vedere, însoțiți de patru cadre didactice într-o școală din Turcia, Kepez Ozel Egitim Is Uygulama Merkez, regiunea Antalya, unde elevii vor urma un program de învățare pe tema diversității culturale, digitalizării și incluziunii sociale. Clara ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau