CJ caută bani pentru a dota spitalele cu sisteme anti-incendiu
Dimensiune font:
Şefii CJ Iaşi speră să poată obţine fonduri pentru echiparea spitalelor prin intermediul POIM * sunt vizate Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”
Trei spitale din subordinea Consiliului Județean Iași vor putea fi dotate cu sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendii și în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă. Consiliul Județean a depus în MySMIS (sistem prin care potenţialii beneficiari din Romania pot solicita banii europeni pentru perioada de programare 2014-2020) cererea de finanțare pentru proiectul „Creșterea siguranței pacienților prin achiziția și montajul sistemelor de detectare, semnalizare și alarmare în spitalele din Județul Iași” în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Prin proiect sunt propuse investiții pentru reabilitarea infrastructurii existente și creșterea securității la incendii în structurile care utilizează fluide medicale pentru desfășurarea actului medical, în trei mari spitale ieşene: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”.
Investiţie de 387.000 euro
Practic, CJ Iaşi doreşte să doteze aceste spitale cu sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu cu acoperire totală (5 bucăți), sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen admise în atmosferă (7 bucăți), în paralel cu completarea sistemelor de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu existente pentru acoperirea tuturor spațiilor (4 bucăți). Bugetul propus pentru acest proiect este de 1.897.062,16 lei. „Pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile și, implicit, afectarea dreptului la sănătate pentru pacienții care necesită internare, se impune evaluarea, extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, și de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creșterea gradului de securitate la incendii”, se arată în documentaţia proiectului.
Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) răspunde în acest moment nevoii stringente de consolidare a capacităţii de reacţie la criza de sănătate publică provocată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, prin acordarea de finanțare nerambursabilă în vederea creșterii capacității de gestionare, a sistemului public medical, în cadrul Axei Prioritare 9 - Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau