Coadă de ambulanțe la spitale, medici extenuați, cazuri tot mai multe și mai dramatice
Dimensiune font:
* situația COVID-19 la Iași devine tot mai dramatică de la o zi la alta * numărul cazurilor de infectări crește alarmant, iar unele unități medicale sunt în stare de funcționare la capacitate maximă * radiografia ultimelelor zile arată ambulanțe cu pacienți care stau la coadă fiindcă nu mai sunt locuri, medici extenuați și autorități îngrijorate de lupta cu această situație ce se anunță tot mai dificilă
Ceea ce era de nedorit în ceea ce privește valul 4 al pandemiei, din păcate, deja a devenit realitate. Explozia numărului de cazuri din ultimele zile arată situația dramatică pe care atât medicii, cât și autoritățile încearcă s-o depășească. Spre exemplu, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, mai multe ambulanțe așteptau în curtea unității medicale ca pacienții confirmați cu virusul Sars Cov 2, care nu se simțeau bine, având forme medii și grave de boală, să fie preluați. Potrivit conducerii unității medicale însă, spitalul este deja în stare de funcționare la capacitate maximă iar corpul medical, dar și infrastructura sunt supuse unei presiuni foarte mari. „Ceea ce am preconizat, vizavi de evoluţia pandemică, este pe punctul de a deveni realitate. Spitalul îngrijeşte la nivelul tuturor pavilioanelor pacienţi COVID-19 cu forme medii spre severe, iar cele două terapii intensive, formele severe şi critice. Toţi pacienţii, indiferent de sectorul unde sunt îngrijiţi, au nevoie de suport maximal din punct de vedere al oxigenoterapiei, fiind în proporţie de peste 99% nevaccinaţi”, a transmis managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf.Parascheva” din Iaşi, dr. Florin Roșu.
Medici infecționiști detașati la alte spitale
Din cauză că nu mai sunt locuri la Spitalul de Boli Infecțioase, au fost detașați medici la alte unități medicale pentru a îngriji pacienții cu COVID-19. „Colegii care activează în celelalte spitale suport au început să interneze și să îngrijească pacienți care nu mai pot fi absorbiți de spitalul nostru. Am detașat specialiști către spitalele suport astfel încât pacienții să aibă parte de cea mai bună îngrijire calificată”, a mai declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, revenind cu îndemnul la vaccinare, aceasta fiind singura armă în această luptă.
Focare multe și infectări pe bandă rulată
Numai sâmbătă, la nivelul județului s-au înregistrat șase decese la pacienți cu COVID-19, iar duminică alte trei, numărul morților de la începutul pandemiei apropiindu-se de o mie.
Mai mult, în ultima perioadă nu este zi aproape în care să nu se înregistreze un focar de Covid 19 la un spital. De la Institutul Regional de Oncologie, Institutul de Psihiatrie „Socola”, Spitalul CF Iași și până la Spitalul „Sf.Spiridon” și Spitalul de Boli Infecțioase, toate au trecut prin focare în ultimele zile, unele prin mai multe chiar. Pe lângă aceastea, zilnic aproape câte 200 de cazuri noi de infectări, ori chiar mai mult sunt luate în evidență de cei de la Direcția de Sănătate Publică Iași astfel că rata de infectare crește îngrijător de mult.
Ieri, pe teritoriul județului au fost confirmate alte 193 de cazuri în plus față de ziua precedentă, totalul ajungând la 44.941 de infectări. Tot ieri, DSP a anunțat că la nivelul județului sunt ocupate 373 de paturi cu pacienți pozitivi COVID-19, dintre care 52 paturi ATI. Printre infectați se află și trei pacienți care fac dializă. Oana POPA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau