Concurență record la examenul de Rezidențiat, la Iași
Dimensiune font:
* Iașul a înregistrat cea mai mare concurență la Rezidențiat - 2,89 candidați pe loc, la cele trei domenii, dar și un record la Medicină dentară, unde s-au înscris 668 candidați pe cele 142 locuri! * Iașul nu a primit locuri la 7 specializări, printre care Cardiologie pediatrică, Expertiza medicală a capacitații de muncă, Medicină sportivă
În cele 6 centre universitare tradiționale, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, s-au desfășurat ieri concursuri de intrare în Rezidențiat în domeniile Medicină, Medicină dentară și Farmacie.
În sesiunea din acest an s-a înregistrat un număr record de candidați - 11.948 de tineri pe cele 7.061 locuri și posturi scoase pe cele 3 domenii de pregătire (6.513 locuri și 443 de posturi în rețeaua civilă și 105 posturi pentru viitorii medici militari). Astfel, pe cele 4.518 locuri și posturi pentru domeniul Medicină au concurat 6.396 de candidați, la Medicină Dentară - 3.008 candidați pe 1.219 locuri și posturi, iar la Farmacie, pentru 1.219 locuri și posturi s-au înscris 2.544 de concurenți. Alte 105 locuri sunt rezervate absolvenților Institutului Medico Militar, pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.
de 4,7 candidați pe loc la Iași, la Medicină dentară!
Iașul deține, după municipiul București, recordul provinciei în ceea ce privește Rezidențiatul. În Centrul Universitar Iași au susținut probe la cele trei domenii de pregătire 2.116 concurenți - 1.088 au optat pentru Medicină, 688 – Medicină dentară, și 360 la domeniul Farmacie.
Iașul a înregistrat, însă, cea mai mare concurență la Rezidențiat - 2,89 candidați pe loc, la cele trei domenii, dar și un record la Medicină dentară, unde s-au înscris 668 candidați pe cele 142 locuri, rezultând o concurență de 4,7 candidați pe loc!
La domeniul Medicină, cele mai multe locuri au fost repartizate specializărilor Anestezie și terapie intensivă – 34, Chirurgie generală – 22, Cardiologie – 18, Pediatrie - 17, Medicină de familie – 16, Neonatologie – 15, Obstetrică-ginecologie – 14, Medicină internă - 13. Însă, Iașul nu a primit locuri la specializările Cardiologie pediatrică, Alergologie și imunologie clinică, Expertiza medicală a capacitații de muncă, Gastroenterologie pediatrică, Medicină sportivă, Neurologie pediatrică, Psihiatrie pediatrică.
Ministerul Sănătății a suplimentat, în acest an, cifra de școlarizare cu 961 de locuri, pentru acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut, precum și pentru pregătirea de medici specialiști în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-CoV-2. „Totodată, în 2020 s-a avut în vedere asigurarea cu specialiști pentru programele naționale de oncologie și depistarea afecțiunilor oncologice, acordarea asistenței medicale pentru copii, precum și necesitatea formării unui număr sporit de specialiști care să trateze bolile cardiovasculare și ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Daniel BACIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau