Concurs de gătit la Agronomie. Viitorii chefi s-au întrecut în bucate alese
Dimensiune font:
Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a organizat, alături de Asociația Culturală Euro-Est Alternativ România și Asociația Profesională Euro-Toques România, concursul „Gătește Sănătos și Simplu”. Scopul evenimentului a fost promovarea în rândul tinerilor a unui stil de viață sănătos la care contribuie și alimentația, prin produsele culinare simple, obținute din ingrediente tradiționale și gătite rapid.
În concurs s-au înscris opt echipe de studenți din Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, care au trebuit să gătească, în două ore, un preparat culinar din categoria celor de bază (folosind ca materie primă de origine animală carnea) și un desert. Produsele au fost jurizate de chefi cu experiență în domeniu - Gigi Fedeleș (Restaurantul „Cavalerul Medieval”), Adrian Lucian Șipoteanu (Restaurantul „Liria”), David Ioan Răileanu (Restaurantul „Oscar”), Romeo Lucian Smith (Restaurantul „Astoria”), Iulia Drăguț, Dana Buzilă. La final câștigătorii au fost, la egalitate, Anca Chirteș și Gabriel Bărbuță, Armand Pălănceanu și Iulian Buca și Ștefan Conțu. „Mi-au plăcut mult tinerii, au fost bine pregătiți. Unii dintre ei au folosit tehnici pe care nu le aplică acasă, în bucătorie, ceea ce arată că au studiat, s-au informat. Astfel de concursuri sunt foarte importante mai ales în contextul actual, în care știm cu toții că școlile de meserii s-au desființat și este greu să avem resursa umană, forța de muncă. Prin astfel de competiții tinerii se formează, învață, iar pentru noi este important că putem face o selecție pentru viitorii bucătari”, a spus chef David Ioan Răileanu. „Preparatele realizate de ei au fost nu doar aspectuaose, ci și gustoase. Mi-a plăcut de studenți, erau pregătiți, dornici să învețe și să-și dovedească priceperea”, a spus chef Gigi Fedeleș. La final, lectorul universitar Cintia Colibaba a oferit și sfaturi legate de vinurile care se pot servi alături de preparatele realizate de studenți. „Cu siguranță ediția 2022 va fi îmbunătățită după experiența din 2021, care ne-a arătat că nu este sufucientă o singură secțiune de premiat!”, a conchis Mihaela Ivancia, prodecanul Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau