Condamnat după ce a încercat să schimbe euro falşi, cumpăraţi de pe internet
Dimensiune font:
Deşi are propria firmă, ieşeanul Andrei P. a ajuns să nu se mai scoată cu banii, evident, din cauza pandemiei. În plus, soţia a fost nevoită să renunţe la muncă, ea trebuind să aibă grijă de fiul lor în vârstă de numai trei ani.
Zile şi nopţi la rând, Andrei şi-a bătut capul, încercând să găsească o soluţie pentru a ieşi din jena financiară. Tot căutând el pe internet vreo oportunitate ceva, a dat din întâmplare peste un site chinezesc care vindea, la preţuri modice, bancnote falsificate. N-a mai stat pe gânduri, ci a comandat imediat un prim lot a câte 20 bancnote de 50 şi 100 euro. Coletul i-a ajuns, prin Poşta Română, în data de 18 martie a.c. Plin de entuziasm, dar şi cu o oarece prudenţă, tânărul a mers, în aceeaşi zi, la o casă de schimb valutar din cartierul Bularga. Nu s-a repezit să schimbe toate bancnotele, ci doar una. Şi aia din cele de 50 euro. Operatoarea a verificat hârtia cu lampa UV, şi-a dat seama că e falsă şi a anunţat poliţia.
Prins în fapt, Andrei a recunoscut imediat şi a predat anchetatorilor restul bancnotelor falsificate, dar n-a putut scăpa de dosar penal. Pe 25 mai, el a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de „tentativă la înşelăciune” şi „punere în circulaţie de valori falsificate”.
La proces, inculpatul a avut o atitudine sinceră, a adăugat că, deşi cunoştea caracterul penal al infracţiunii de punere în circulaţie de valută falsificată, motivul pentru care a recurs la acel demers a fost unul financiar, întrucât familia sa nu are o situaţie financiară bună, că are datorii şi că soţia nu lucrează. Judecătorii s-au arătat destul de înţelegători cu omul, astfel încât, prin sentinţa de la finele săptămânii trecute, i-au dat doar o pedeapsă cu suspendare. Doi ani şi două luni, „instanţa apreciind că nu se impune executarea în regim de detenţie”. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau