Coronavirusul colcăie prin unităţile medico-sociale ieşene!
Dimensiune font:
Focarele de infecţie cu COVID-19 se extind mult mai repede decât s-ar fi aşteptat autorităţile ieşene. În centrele de plasmament şi cele de îngrijiri ale bătrânilor sunt 91 de cazuri de infectare, atât în rândul angajaţilor, cât şi al beneficiarilor. Cea mai gravă situaţie este la Centrul de servicii sociale C.A. Rosetti, din Iaşi.
La Centrul din C.A.Rosetti, 40 de copii sunt infectaţi cu noul coronavirus. Restul până la 97 sunt sub supraveghere. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, tot la Centrul C.A. Rosetti au fost confirmaţi pozitiv şi şase angajaţi. E posibil ca numărul infectărilor să crească, pentru că se mai aşteaptă rezultate pentru alte 22 de teste. „Primii şapte beneficiari infectaţi au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi. Salariaţii au fost evaluaţi de medici infecţionişti şi izolaţi la domiciliu. Ultimii 33 de beneficiari testaţi pozitiv se vor izola în Centrul C.A.Rosetti, iar monitorizarea zilnică a stării de sănătate a beneficiarilor va fi efectuată de un medic infecţionist. S-a dispus dezinfecţia întregii unităţi, iar personalul desemnat să îngrijească beneficiarii pozitivi va purta echipament de protecţie adecvat situaţiei”, au precizat cei de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.
Din nefericire, acesta nu este singurul centru unde există focar de infectare cu COVID-19. Focare sunt şi la Centrul din Bivolari, unde s-au infectat 16 din cei 58 beneficiari şi 3 din cei 53 de angajaţi. „Persoanele infectate au fost deja izolate în două zone. Aceştia sunt supravegheaţi permanent de personal dedicat. A fost efectuată dezinfecția unității, iar personalul pozitiv asimptomatic a fost izolat la domiciliu”, a transmis DSP.
Şi la Răducăneni sunt 26 de cazuri confirmate, tot într-o unitate medico-socială. Din cei 54 beneficiari sunt infectaţi 20, iar 6 din cei 56 salariați au, la rândul lor, COVID-19. „Beneficiarii pozitivi au fost izolați în două zone. Aceștia sunt supravegheați permanent de personal dedicat. A fost efectuată dezinfecția unității, iar personalul pozitiv asimptomatic îngrijește beneficiarii infectați”, au menţionat cei de la DSP Iaşi. Laura RADU
***
Spitalul „Sf. Spiridon” nu este spital COVID, însă, cu toate acestea, medicii de la UPU şi din celelalte clinici au diagnosticat și tratat sute de persoane. Din 23 martie, de când a fost instituită starea de urgenţă, şi până în prezent la UPU de la „Sf. Spiridon” au foste depistaţi 703 pacienți pozitivi. Alţi 186 de pacienţi care veniseră în spital pentru intervenții medicale și chirurgicale au fost confirmaţi la rândul lor cu COVID-19. „Se face un efort uman și financiar deosebit în slujba și acestor pacienți. Sperăm ca totuși cazurile de suspecți și pozitivi COVID-19 să fie tratate în cele şapte spitale suport. Pacienții trebuie să ajungă în spitalele nominalizate ca fiind support COVID, cu excepția situației în care au nevoie de intervenții salvatoare de viață în UPU-SMURD sau clinicile spitalului”, spune dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau