Doctorul Tinică are nevoie de ajutor!

1cardio grigore tinica
1cardio

Dimensiune font:

| 10-06-2021 19:15

* unul dintre cei mai mari chirurgi europeni, ieșeanul Grigore Tinică, cel care a efectuat pentru prima dată în România o operație pe cord cu laser, solicită sprijinul ieșenilor și al autorităților pentru construirea unui nou Institut Regional de Medicină Cardiovasculară la Iași * noul spital va fi cel mai performant din țară în domeniu și va avea 7 clinici care nu există în România, printre care Clinica de Cardiologie fetală neonatologie şi malformaţii cardiace critice și  Clinica de angiologie, flebologie şi limfologie * unitatea va dispune de aproximativ 470 de paturi, constituindu-se într-o unitate etalon la nivel mondial * valoarea totală estimativă pentru realizarea IRMC este de 350 milioane euro

Fundația de Cercetare Clinică și Experimentală Cardiovasculară Iași, în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași, Consiliul Județean Iași și Primăria Comunei Miroslava, organizează joi, 17 iunie 2021, ora 11, evenimentul „Împreună pentru Inima Moldovei”, care va avea loc în comuna Miroslava, pe amplasamentul unde va fi construit viitorul Institut Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC).

Au fost invitați reprezentanți ai Guvernului, autorități locale și județene din regiunea Moldovei, instituții deconcentrate, reprezentați ai cultelor religioase, precum și reprezentanți ai societății civile și ai oamenilor de afaceri, urmând a fi semnat un Angajament pentru susținerea construirii IRMC din partea tuturor instituțiilor implicate, al reprezentanților politici și al reprezentanților societății civile prezenți, ca o garanție a voinței comune necesare pentru construirea noului Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară.

De asemenea, în cadrul evenimentului se vor prezenta etapele pentru construirea IRMC. Până în prezent s-a semnat Protocolul de colaborare între Ministerul Sănătății, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, Consiliul Județean Iași și Primăria comunei Miroslava și se află în elaborare documentația tehnico-economică pentru finanțarea investiției prin fonduri nerambursabile.

Liste de aşteptare care depăşesc doi ani!

Înfiinţat la Iaşi în anul 1995, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof Dr. George I.M. Georgescu” Iași a rămas unicul centru din regiunea Nord-Est a României care oferă servicii de chirurgie cardiovasculară adulți, tratament chirurgical și intervențional al malformațiilor cardiace congenitale la copii și adulți, tratament endovascular al maladiilor aortei (EVAR — EndoVascular Aortic Repair) și stenozei aortice (TAVI — TransAortic Valve Imnlantation), electrofiziologie și implantare de dispozitive cardiace, tratament intervențional al fibrilației atriale.

Practic, în zonele de Nord-Est şi de Sud-Est ale României, la o populaţie de 5,5 milioane de locuitori (din cele 8 judeţe ale Moldovei), IBCV este unicul centru european arondat unui număr atât de mare de locuitori), având, la cele 130 de paturi, o reprezentare de 42.370 locuitori/pat, față de 13.902 locuitori/pat pentru restul spitalelor din ţară.

IBCV Iaşi oferă servicii medicale clinice în regim de spitalizare continuă şi de zi dedicate specialităţilor cardiologie, cardiologie intervenţională, electrofiziologie, chirurgie cardiovasculară, pentru aproximativ 32.000 de pacienţi/an.

Listele de aşteptare pentru unele proceduri de chirurgie cardiovasculară, electrofiziologie, chirurgie a malformaţillor cardiace sau transplant se întind pe o perioadă de 2-3 ani sau nu există nicio perspectivă.

 

 

 „După părerea mea, pacienţii ar trebui să aibă acces nelimitat la orice tip de asistenţă medicală. De aceea, de foarte mulţi ani, tocmai de când am venit la Iaşi, fac diligenţe pentru a construi un spital cum îl am eu în imaginaţia mea. Dacă reuşim acest lucru, pentru o bună perioadă de timp lumea din această zonă a ţării nu va mai avea nevoie să stea pe liste de aşteptare, să stea la cozi interminabile, să aştepte materiale, doctori, asistente medicale, practic, să aştepte să fie tratat. Lumea va veni în momentul în care va avea nevoie şi exact atunci va avea şi un ajutor medical. Acesta este visul meu. Sper să şi reuşesc!”

- prof.univ.dr.Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iași

 

 

Valoarea totală estimativă pentru realizarea obiectivului de investiție „Construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași” este de 350 milioane euro, inclusiv TVA. Pe faza de proiectare, cheltuielile, în sumă de 17.150.000,00 lei, sunt defalcate în patru etape. În prima etapă vor fi necesare fonduri de 160.650 lei pentru studii de teren (studiu topo, geo, hidro), raport privind impactul asupra mediului, alte studii specifice (studiu de trafic etc), studiu de prefezabilitate. În următoarele două etape se vor necesita 3.921.050 lei, necesari studiului de fezabilitate şi devizului general. În etapa a patra se vor folosi 16.326.800 lei, pentru proiectul de Autorizare a Executării Lucrărilor, Proiect Tehnic de Execuţie.

Deocamdată, din bugetul Consiliului Județean Iași pentru anul 2021 vor fi asigurate fondurile necesare pentru achiziția și realizarea documentațiilor tehnico-economice (studiul de prefezabilitate, studii de teren, raport privind impactul asupra mediului, alte studii specifice), suma alocată fiind de 4.081.700,00 lei, TVA inclus.

„Misiunea viitorului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară este aceea de a fumiza servicii medicale comparabile cu cele mai bune modele europene contemporane, servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru pacienții cu patologie acută, urgentă, complexă, la nivel secundar și terțiar. Acest nou model de institut va facilita accesul echitabil la servicii de calitate de prevenire, de diagnostic și terapeutice și ar trebui să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a populației în regiune și, în special, pentru persoanele defavorizate și sărace, care prezintă un nivel disproporționat de morbiditate și mortalitate evitabilă”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Viitorul Institut Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC)  va va avea aproximativ 470 de paturi și se va constitui într-o „investiţie de viitor care va pune Iaşul pe harta lumii medicale”. Acesta va cuprinde: ambulatoriu și triaj primire urgențe,dar și câteva clinici unicat - Clinica de Îngrijiri paleative cardiovasculare, Clinica de terapii endovasculare, Clinica de Cardiologie fetală neonatologie şi malformaţii cardiace critice, Clinica de electrofiziologie şi aritmologie, Clinica de angiologie, flebologie şi limfologie şi Departamentul de cercetare aplicată şi studii medicale Daniel BACIU, Cătălin NEAGU

„Gândim acest institut regional de medicină cardiovasculară pe o perspectivă foarte îndelungată... Nu ne limităm la edificii locale pentru că tot ce se construiește acum și ce se va construi în următorii ani va trebui să funcționeze minimum 70 – 80 de ani sau chiar mai mult” -

prof.univ.dr. Grigore Tinică, manager Institutul De Boli Cardiovasculare Iași 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Iubita nu l-a vrut după gratii. Judecătorii au decis că da
30/04/2024 08:57

S.L. e cetăţean al Republicii Moldova, locuieşte intr-un sat din raionul Ungheni şi a avut, pană in ianuarie 2022, o relaţie de concubinaj cu ieşeanca M.N. S-au certat, el s-a imbătat teribil de trei or ...

Spitalul „Parhon”, Centru de Excelență în Hipertensiune
30/04/2024 08:30

Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” este prima unitate medicală din Iasi si cea de-a doua din tară care indeplineste criteriile pentru a deveni Centru de Excelentă in Hipertensiune, asa cum au fost ...

„Școala modulară” de la Colegiul Pedagogic va fi realizată în patru luni!
30/04/2024 08:15

* primarul Mihai Chirica a semnat luni, 29 aprilie, contractul privind amenajarea platformei modulare in care urmează să-si desfăsoare activitatea elevii si cadrele didactice de la Colegiul Pedagogic „ ...

La Iaşi, şomajul creşte încet, dar sigur
30/04/2024 08:15

  Conform datelor furnizate de AJOFM, rata şomajului la nivelul judeţului Iaşi a ajuns la 3,41%, cu 0,25 puncte procentuale mai mare decat la sfarşitul lunii februarie. E vorba de numărul oficial, ad ...

Calitatea aerului la Iași, de la „bună” la „acceptabilă”
30/04/2024 08:00

* autoritătile locale afirmă că mentinerea la un nivel relativ constant al gradului de poluare din municipiu se datorează măsurilor luate in ultimii ani, care au vizat modernizarea sistemului centralizat d ...

În domeniul umanist, la Iași se atinge excelența
30/04/2024 07:53

Elevii ieşeni au dominat şi podiumul de la Suceava, unde a fost organizată editia din acest an scolar a Olimpiadei de Limba si literatura romană – liceu. Lotul iesean a reconfirmat că, in domeniul ...

Calitatea aerului la Iași, de la „bună” la „acceptabilă”
30/04/2024 07:52

În perioada 26 – 28 aprilie, in judetul Iasi, indicele general de calitate a aerului corespunzător poluantilor monitorizati a oscilat de la „bun” la „acceptabil”, se arată ...

Parteneriate care salvează vieți sau cum să fii un catalizator pentru schimbare în comunitate
30/04/2024 07:30

9 ore. Atat a stat pe masa de operatie Ana, fiica Roxanei Ciuhulescu. Vorbim de o interventie chirurgicală pe coloană care i-a redat nu doar bucuria de a face din nou balet ori demnitatea de a merge pe strad ...

La Iași a demarat „Operațiunea MOV”!
30/04/2024 07:00

* echipe mixte formate din inspectori de specialitate din cadrul institutiilor deconcentrate efectuează in această perioadă verificări cu privire la legalitatea comercializării produselor specifice de Past ...

A fost reluat programul de dezinsecție
30/04/2024 06:35

Primăria a reluat in această săptămană programul de dezinsectie, larvicidare si tratamente impotriva căpuselor pe domeniul public al municipiului Iasi. Astfel, in cursul serii de luni, 29 aprilie, echipe ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei