Dreptul de închiriere a locului de parcare va putea fi transferat între soți!
Dimensiune font:
* în ciuda părerilor exprimate de o parte dintre consilieri și de primarul Chirica, care nu au fost de acord cu măsura, dar și a faptului că anual, la Iași sunt înregistrate doar 5-6 cazuri de acest fel, în final, supus la vot, amendamentul a trecut
Dreptul de închiriere a locului de parcare de reședință obținut în urma licitației publice organizată de Primărie va fi „transferat” automat pe numele soțului/soției supraviețuitoare în cazul decesului beneficiarului de contract, însă numai pentru o perioadă de 6 luni, timp în care acesta/aceasta va trebui să reglementeze situația juridică a proprietății autovehiculului. Asta prevede amendamentul aprobat de consilierii locali la proiectul de hotărâre privind modificarea regulamentului de exploatare a domeniului public destinat parcării autovehiculelor în municipiul Iași. „Potrivit actualului regulament privind parcările de reședință, în cazul în care persoana, respectiv soțul sau soția, pe numele căruia a fost încheiat contractul de închiriere a locului de parcare decedează, locul respectiv este scos din nou la licitație de către Primărie. Pentru a nu pierde acest drept, cel puțin pentru o perioadă limitată de timp, propun ca în cazul decesului proprietarului autoturismului, dreptul de închiriere a locului de parcare să fie transferat automat soțului sau soției supraviețuitoare până la clarificarea situației juridice privind proprietatea asupra autoturismului pentru care a fost licitat locul de parcare”, a propus consilierul Ionuț Anastasiei (USR), secretarul Comisiei economico – financiară a Consiliului Local, ca amendament la proiectul de hotărâre privind modificarea regulamentului de exploatare a domeniului public destinat parcării autovehiculelor.
Propunerea a suscitat numeroase discuții în rândul aleșilor locali atât de la putere cât și din opoziție, ale căror păreri au fost împărțite.
Suspiciuni privind legalitatea unei astfel de măsuri au fost exprimate și de primarul Mihai Chirica, care a declarat că dreptul de închiriere a domeniului public nu poate fi „tranzacționat” pe cale succesorală. „Nu sunt convins că o astfel de măsură este perfect legală. Asta ar însemna ca și abonamentul de călătorie cu mijloacele de transport în comun încheiat pe numele beneficiarului să fie transferat automat soțului/soției supraviețuitoare în cazul în care acesta decedează. Iar exemplele în acest sens ar putea continua”, a afirmat edilul.
În ciuda părerilor exprimate de o parte dintre consilieri și de primarul însuși, care nu au fost de acord cu măsura și a faptului că anual, la Iași sunt înregistrate doar 5-6 cazuri de acest fel, în final, supus la vot, amendamentul a trecut, la fel cum a trecut în întregime și proiectul de modificare a regulamentului de exploatare a domeniului public destinat parcării autovehiculelor, prin care împuterniciții primarului și agenții Poliției Locale vor avea dreptul de a sancționa contravențional orice încălcare a prevederilor din acest document, săvârșită de persoanele fizice sau juridice, proprietari sau deținători de orice titlu al autovehiculului, în parcările publice cu plată din municipiu. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau