Echipamente ultramoderne la Maternitatea „Cuza Vodă”
Dimensiune font:
Consiliul Județean a scos la licitație contractul pentru dotarea Secției de terapie intensivă pentru nou-născuți din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie „Cuza Vodă”, proiect în valoare de 4.945.025 de lei.
Printre echipamentele care urmează să fie achiziționate se numără un ventilator neonatal, un incubator hibrid cu lampă de fototerapie, un aparat de suport respirator non invaziv, un monitor pentru urmărirea funcțiilor vitale, o stație centrală de monitorizare, un sistem de urmărire a hipotermiei neonatale (cooling) şi un echipament pentru monitorizarea electrică non-invazivă a activității electrice cerebrale (Aeeg). „Am obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru proiectul de dotare cu echipamente și aparatură medicală a secției de neonatologie, pentru un tratament adecvat al nou-născuților cu diferite afecțiuni medicale. Secția Clinică Neonatologie II găzduiește cea mai mare unitate de Terapie Intensivă Neonatală din România, cu 25 paturi. Anual, peste o mie de nou-născuți beneficiază de tratamente inovatoare și monitorizări complexe la cele mai înalte standarde de îngrijire. Vom continua să investim în infrastructura medicală din spitalele aflate în administrarea Consiliului Județean. Maternitatea Cuza Vodă este un exemplu de bună practică atunci când vine vorba de tratarea cu succes chiar și a celor mai complexe cazuri. Atunci când vine vorba de a salva vieți, nicio investiție nu este prea mare. Avem datoria de a veni în sprijinul personalului medical, asigurând accesul la echipamente și tehnologii moderne, pentru ca acesta să facă ce știe mai bine, respectiv să dea o nouă șansă la viață micilor pacienți. Creăm în spital mijloacele adecvate de a oferi îngrijire și servicii medicale de calitate pacienților din județul Iași și din întreaga regiune de nord-est”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.
Maternitatea „Cuza Vodă” - primul loc în clasamentul întocmit de pacienți la externare
Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ,,Cuza Vodă” s-a clasat, anul trecut, pe primul loc la nivel național în rândul spitalelor publice evaluate pozitiv de către pacienți pentru calitatea serviciilor medicale, conform clasamentului realizat de către Observatorul Român de Sănătate, în baza analizei chestionarelor de satisfacție completate de pacienții din România la externare.
În acest moment, Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” este încadrat în categoria a II-a de acreditare, conform Raportului de Acreditare și a Ordinului Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității. În urma evaluării indicatorilor și standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare derulat de instituția aflată în subordinea Guvernului, care supraveghează managementul calității în Sănătate (ANMCS), unitatea medicală ieșeană a obținut încadrarea maximă acordată până în prezent pentru unitățile sanitare din România, cu un punctaj total de 90,81%. „Certificarea recunoaște eforturile continue ale spitalului în furnizarea unor servicii de înaltă calitate şi în asigurarea unui nivel excelent de îngrijire medicală pentru cei aproximativ 15.000 de pacienți din regiunea de nord-est care trec anual pragul unității noastre”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă”, Robert Dâncă. În prezent, în cadrul spitalului sunt tratate inclusiv cazurile complicate din specialitatea obstetrică – ginecologie, urmând ca în viitor aria serviciilor să se extindă și în domeniul ginecologiei oncologice.
Maternitatea acordă îngrijire pentru aproximativ 6.500 de nou născuți anual și dispune de specialiștii și dotările necesare îngrijirii cazurilor dificle, cum ar fi prematurii și nou- născuți cu diverse patologii. Nu în ultimul rând trebuie menționat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are încheia un parteneriat cu Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași în vederea promovării bunelor practici în domeniul sănătăţii mamei și copilului.
De asemenea, cele două instituţii colaborează şi în privinţa activităților de screening și de prevenire a apariţiei cancerului de col uterin, alăptării la sân a nou-născutului – ca cea mai bună sursă de hrană pentru sugar – precum şi pentru promovarea tehnicilor inovatoare privind sănătatea sexuală și reproductivă. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau