Festivalul „Gaudeamus“, evenimentul numărul unu al Casei de Cultură a Studenților din Iași
Dimensiune font:
Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”, unul dintre cele mai apreciate proiecte ale Casei de Cultură a Studenților din Iași, va avea loc în perioada 9 martie-8 aprilie, în sala de spectacole care poartă același nume. Pe 26 octombrie 2019, acest proiect a obținut locul întâi la cea de-a șasea ediție a Galei Tineretului din România, pentru cel mai bun proiect studențesc derulat de Casele de Cultură a Studenților din România.
Festivalul este un proiect implementat de Casa de Cultură a Studenților, organizat împreună cu asociațiile și ligile studențești din Iași. „Prin acest proiect încercăm de șapte ani să scoatem în evidență potențialul pe care îl au tinerii în realizarea evenimentelor culturale”, au spus organizatorii. În anul 2019, festivalul a promovat pe perioada desfășurării tinere talente din mediul universitar ieșean, a pus bazele unor colaborări viitoare între Casa de Cultură a Studenților și Universitățile ieșene, a antrenat un număr de peste 200 de tineri și doi profesori în actul artistic, peste 1800 de tineri, 48 de profesori, 5 decani, prodecani și un rector prezenți în sala de spectacole organizate, a contribuit la o mai bună comunicare între organizațiile studențești și Casa de Cultură a Studenților, dar și între organizații și facultățile din care provin, a contribuit la dezvoltarea unor aptitudini în rândul participanților, în vederea organizării de evenimente și implementării de proiecte, a fost primit cu entuziasm de către tineri pentru că a reprezentat un mod de afirmare, a contribuit la descoperirea unor talente de care nici membrii asociațiilor nu știau că le au, a trezit interesul și în rândul celorlalte organizații care din diferite motive au decis fie să se retragă după ce s-au înscris, fie nu s-au înscris să participe.
,,Consider acest proiect important pentru comunitate deoarece vine în întâmpinarea nevoilor de afirmare şi de recunoaştere a calităţilor artistice (pictură, fotografie, desen, muzică, dans, teatru, literatură, regie etc), care reprezintă nevoi întalnite cel mai des in rândul tinerilor artişti aflaţi la început de carieră”, a spus Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.
Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus” dezvoltă publicul în direcția promovării valorilor culturale în rândul publicului ieșean.
,,Prin intermediul acestei competiții an de an descoperim noi talente din rândul tinerilor pe care îi scoatem din anonimat. Iașul, dar mai ales România are nevoie de artiști care să ducă cu mândrie numele țării și pe alte continente“, a adăugat Bogdan Crucianu.
Festivalul și-a propus să valorifice potențialul artistic și creator al tinerilor ieșeni, prin implicarea lor în crearea de momente artistice de diferite categorii. Genurile artistice prezentate în fișa de înscriere: umor, dans, interpretare muzică live, interpretare muzică silist live, creație trupă muzică live, creație solist muzică live, expoziție, creație literară, concurs miss și mister, grupuri vocale, teatru, film, reviste studențești. Festivalul a crescut vizibilitatea activităților Casei de Cultură a Studenților Iași în mediul universitar ieșean.
,,Cei peste 100 de voluntari implicați anual în organizare și-au dezvoltat competențe de lucru în echipă, comunicare, organizare, management și leadership, tehnice, artistice, logico-matematice, responsabilitatea, spiritul de inițiativă. Competențele pe care și le-au dezvoltat, au depins foarte mult de departamentul în care tinerii voluntari au lucrat, activitățile fiind diverse. Întrucât, tinerii s-au dezvoltat personal și profesional, și-au depășit limitele și s-au cunoscut mai bine, dețin avantaje competitive pe piața muncii unde vor reuși să se integreze mai ușor“, a precizat Diana Mihai, referent cultural.
Participanții din cadrul spectacolelor sunt studenți, masteranzi, doctoranzi, rezidenți denumiți în continuare studenți. În timpul actului artistic sunt cel puțin 75 % studenți sau profesori.
Regulamentul competiției este întocmit și stabilit de consiliul artistic al Casei de Cultură a Studenților Iași, după care discutat și aprobat de către reprezentanții studenților în cadrul ședințelor de lucru organizate în prima etapă a proiectului, până la înscrierea participanților în concurs.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau