Forum dedicat promovării femeilor în poziții de leadership
Dimensiune font:
Femeile care activează și dețin funcții de conducere în domenii tehnice, demnitari de rang înalt și reprezentanți ai mediului academic au participat, miercuri, la Palatul Parlamentului, la un forum despre leadership inclusiv, inovație și rolul femeilor în Științe, Tehnologii, Inginerie și Matematică (STEM).
La întâlnire au participat peste 40 de persoane, majoritatea acestora fiind femei cu experiență în IT&C și cu funcții de management la companii publice și private, ori din mediul universitar. Întâlnirea a fost organizată de către Asociația „Global Women Tech Leaders” în parteneriat cu Comisia pentru comunicații și tehnologia informației din Camera Deputaților, în cadrul discuțiilor fiind abordate subiecte precum promovarea femeilor în roluri de leadership în STEM, parteneriate public-privat pentru avansarea egalității de gen în STEM sau politici inovative pentru susținerea femeilor în tehnologie. „Există o poză celebră de acum aproape 100 de ani, când la un congres al oamenilor de știință, printre 50-60 de bărbați era și o singură femeie – aceea era Marie Curie. În prezent nu mai avem doar o femeie cercetător, ci s-a ajuns la un procent de 28% la nivel global. Dacă e să mergem pe acest trend, vom mai avea nevoie de încă 100 de ani să ajungem la cifre relativ egale. Mi se pare important să menționez că nu e despre bărbați versus femei ci despre a oferi șanse egale tuturor copiilor, despre a încuraja fetele să urmeze cursuri și apoi cariere în științele exacte. De aceea, accentul cade din nou pe educație și pe modele reale, de succes ale unor femei care au reușit în domenii în care există preconcepția că sunt destinate bărbaților”, a declarat deputatul ieșean Monica Berescu, membru al Comisiei pentru comunicații și tehnologia informației din Camera Deputaților.
„Dezbaterea care s-a desfășurat miercuri, 28 februarie, la Palatul Parlamentului, a fost una extrem de utilă, fiindcă a așezat la aceeași masă mediul politic, universitar și de afaceri și a venit cu soluții concrete la situația actuală din România - de la modelele de studiu din Singapore aplicate pe perioade de 3 și 6 luni la AI opportunities initiatives, un grant de 25 milioane de euro care vine pe zona de educație pentru tineri din medii defavorizate și până la programe de mentorship oferite de Global Women Tech Leaders”, a precizat parlamentarul ieșean, care a adăugat că experiențele și concluziile dezbaterilor generate în cadrul forumului reprezintă elementele esențiale ce vor fi utilizate pentru elaborarea unui plan de acțiune detaliat ce va oferi un cadru adecvat pentru viitoarele generații de femei lider. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau