Iași: Semimaratonul care schimbă destine
Dimensiune font:
Într-un demers de sprijin pentru copiii defavorizați, Clubul Rotary Iași Copou, în colaborare cu Salvați Copiii, a organizat conferința pentru lansarea Semimaratonului Iași.
Evenimentul de la Iași, programat pe 21 aprilie a.c., se profilează drept una dintre cele mai mari competiții de alergare.
A fost lansat un apel la participare pentru cauza nobilă a educației și prevenirii abandonului școlar printre copiii defavorizați.
În context, Semimaratonul Iași își consolidează poziția ca fiind cel mai important proiect al Clubului Rotary Iași Copou.
Promovarea educației și sprijinirea tinerilor cu potențial, dar care se confruntă cu dificultăți materiale sunt punctele cheie ale proiectului.
„Cât mai mulţi participanţi vrem să alerge pentru a ajuta copiii să nu abandoneze şcoala”, a declarat Ştefan Constantin, Rotary Iaşi.
Liviu Măgurianu, de la Asociaţia Salvaţi Copiii, a spus că alergătorii participă pentru a face bine celorlalţi, nu doar pentru face mişcare.
Sergiu Enea, inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean (I.Ș.J.) Iași, a evidențiat implicarea instituției în susținerea Semimaratonului.
„Având în vedere motto-ul organizatorilor că fiecare kilometru alergat înseamnă încă o zi de școală pentru un copil aflat în situații dezavantajate din mediul urban și rural, I.Ș.J. Iași a fost partener la toate cele șapte ediții ale acestui eveniment”, a spus Sergiu Enea.
Reflectând asupra impactului combinării măsurilor guvernamentale cu activitățile extrașcolare, acesta a adăugat: „Considerăm că, prin combinarea măsurilor guvernamentale, care vizează zona remedială în scopul reducerii abandonului școlar, cu activitățile extrașcolare, sportive și de recreere, în cazul de față, cresc șansele de a avea în școli cât mai mulți copii.”
El a subliniat importanța programelor naționale precum „Masă Caldă” și „Masă Sănătoasă”, decontarea transportului elevilor și oferirea de burse sociale ca fiind cruciale în acest efort.
În încheiere, acesta a menționat contribuția Inspectoratului la eveniment: „Ca în fiecare an, Inspectoratul Școlar Județean Iași va oferi premii copiilor participanți la curse”.
Traseul de anul acesta
Potrivit organizatorilor, traseul prevede cele mai importante puncte turistice ale oraşului.
Va oferi o incursiune în istorie, incluzând Palatul Culturii, Mânăstirea Trei Ierarhi, Catedrala, Palatul Roznovanu, Biblioteca Universitară şi Muzeul Militar.
De asemenea, traseul străbate centrul vechi al oraşului, pe Bulevardul cel Mare şi Sfânt şi Piaţa Unirii.
Detalii suplimentare despre eveniment și procesul de înscriere sunt disponibile prin link-ul oferit de organizatori.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau