Iașul rămâne deschis, de Paște!

1permanenta1

Dimensiune font:

| 15-04-2023 09:59

Spitalele şi unităţile de urgenţă din ţară vor asigura asistenţa medicală de sărbătorile pascale * la Iași, vor fi de gardă în zilele de Paște două spitale şi încă unul la Paşcani * vineri, sâmbătă şi duminică, Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași va asigura garda pe linie de obstetrică –ginecologie, iar în a doua zi de Paște, permanența va fi asigurată de Maternitatea „Elena Doamna” * deschise vor fi și farmaciile Ropharma din Piața Unirii și Rosmarin din Tudor Vladimirescu * în noaptea de Înviere, atât autobuzele, cât și tramvaiele de pe toate traseele vor fi la stradă și vor circula cu o frecvență de 30 de minute, până duminică dimineață, la ora 02:00

Perioada Sărbătorilor de Paște impune o serie de modificări în programul municipalităţii şi al societăţilor furnizoare de servicii publice. Astfel, conform reglementărilor legale, Primăria Municipiului Iaşi nu va asigura program de lucru între 14 și 17 aprilie, însă va asigura permanența prin direcțiile, instituțiile și societățile comerciale subordonate.

Pentru sesizări la adresa Primăriei Iași poate fi folosit numărul scurt 0232.984. Municipalitatea va reveni la programul normal marți, 18 aprilie 2023.

Transport public în Noaptea de Înviere

În ceea ce priveşte programul transportului public, acesta va fi prelungit în noaptea de Înviere.  Astfel, atât autobuzele, cât și tramvaiele de pe toate traseele din municipiul Iași vor fi la stradă și vor circula cu o frecvență de 30 de minute, până duminică dimineață, la ora 02:00.  În prima și a doua zi de Paște mijloacele de transport public vor circula în număr redus, potrivit graficului de circulație stabilit pentru zile de weekend și sărbători legale, atât în municipiu, cât și în zona metropolitană.

Date de contact și telefoane utile

Primăria Iaşi şi societăţile din subordine  pun la dispoziţia ieşenilor numere utile. Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon al SC Citadin SA 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon 0232.270.223 al SC Salubris SA. SC Servicii Publice SA are program de permanență, iar eventualele probleme pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.267.392. Eventualele probleme legate de circulația mijloacelor de transport public pot fi sesizate la numerele de telefon ale SC CTP SA 0232.267.772 și 0800.110.427, pe pagina de internet și pagina de Facebook a companiei. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30, sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

Şi ApaVital va asigura servicii de permanență

ApaVital aduce la cunoștința utilizatorilor săi că în perioada 14-18 aprilie 2023, când lucrătorii societății vor beneficia de zilele libere legale acordate cu ocazia sărbătorilor pascale, vor fi asigurate în continuare activitățile pe care le desfășoară în mod curent. În primul rând, au fost stabilite echipe de intervenție care să asigure permanența pentru rezolvarea eventualelor disfuncționalități apărute atât la rețelele de apă din aria de acoperire, cât și la cele de canalizare.

Activitatea de relații cu publicul va fi asigurată în această perioadă prin intermediul Centrului de Contact, operatorii de serviciu fiind la dispoziția utilizatorilor, în fiecare dintre zilele menționate, la numărul de telefon 0232.969.

Cu toate că ghișeul de primire/eliberare a documentațiilor va fi închis, documentele pentru obținerea avizului/proiectului/contractului pentru apă și/sau canalizare pot fi depuse online, exclusiv prin intermediul site-ului ApaVital (www.apavital.ro), secțiunea „Cum devin client”, rubrica „Depunere documente”.

Totodată, corespondența cu ApaVital se va desfășura în mediul online, prin intermediul adresei de e-mail contact@apavital.ro, registratura ApaVital fiind închisă.

Întrucât și casieriile societății nu vor avea program de lucru pe perioada sărbătorilor pascale, plata facturilor către ApaVital se va putea face prin plăți online, direct de pe portalul www.apavital.ro sau de pe platforma ghiseul.ro, prin intermediul altor instrumente de plată oferite de instituțiile bancare, dar și prin intermediul centrelor Pay Point, WESTACO, Self Pay sau un-doi Centru de plăți care au program de lucru în această perioadă. Plățile se pot efectua și prin intermediul aplicațiilor ApaVital Iași, PAGO și un-doi Centru de plăți, disponibile în Google Play Store și App Store.

Menționăm faptul că zilele de vineri 14 aprilie 2023 și luni 17 aprilie 2023 sunt zile nelucrătoare stabilite la nivel național, iar ziua de marți 18 aprilie 2023, a treia zi de Paște, este zi liberă pentru lucrătorii ApaVital, în conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă încheiat la nivel de societate.

Spitale, maternităţi şi farmacii de gardă

Având în vedere zilele libere din perioada Sărbătorilor Pascale, stabilite conform Codului Muncii, Direcția de Sănătate Publică Iași vine în sprijinul populației cu mai multe informații. Vor fi trei spitale care asigură urgențele medicale prin Unități de Primire Urgențe la nivelul județului Iași. Este vorba de UPU Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon Iaşi – tel. 0232.240822, UPU Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii ”Sf. Maria” Iași – tel. 0232.264266 şi UPU Spitalul Municipal Pașcani – tel. 0232.763600

În cazul prezentării la alte unități sanitare din județul Iași, puteți consulta graficul gărzilor accesând următorul link: https://dspiasi.ro/informatii-utile/garzi/

În schimb, maternități care asigură urgențele medicale la nivelul județului Iași sunt Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași în ziua de 17 aprilie 2023 – tel. 0232.210392 şi Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă în zilele de 14, 15 și 16 aprilie 2023 – tel. 0232.213000 (interior 233 – triaj)

În ceea ce priveşte farmaciile de gardă, vor asigura acest serviciu Farmacia

Ropharma – Farmacie cu program nonstop  – Piața Unirii nr. 3 – tel: 0232 220 549, Farmacia Rosmarin – Farmacie cu program nonstop – Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 44 – tel: 0232 263 365, iar la Pașcani:, farmacia Galemih – Farmacie cu program nonstop – Str. Gării nr. 91- tel: 0232 760 612.

În privinţa centrelor de evaluare pentru pacienții COVID, existente la nivelul județului Iași, lista poate fi consultată accesând următorul link:

https://dspiasi.ro/lista-centrelor-de-evaluare-pacienti-covid-existente-la-nivelul-judetului-iasi/. De asemenea, lista Centrelor de Permanență din județul Iași, datele de contact și zonele arondate centrelor pot fi aflate accesând linkul: https://dspiasi.ro/informatii-utile/centre-de-permanenta/

În caz de urgențe medicochirurgicale neinternate, concediile medicale se pot acorda de către medicii de familie în prima zi lucrătoare, în baza recomandării medicului care a asistat urgența. Pentru persoanele care s-au adresat centrelor de permanență, concediile medicale pot fi eliberate de medicii care au acordat consultația.

În fine, certificatele constatatoare de deces se eliberează în această perioadă de către Serviciul Județean de Ambulanță Iași, prin apelarea numărului unic de urgență 112. Lucian STATE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Spitalul de Urgență Suceava. Purtătorul de cuvânt al instituției se angajează la SAJ
18/05/2024 00:24

Demisii in lant ale medicilor de la Spitalul Clinic Judetean de Urgentă ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Un alt medic urgentist a părăsit unitatea medicală. Este vorba despre Dan Teodorovici, cel care a ...

Rusia pune România pe lista țărilor care oferă armament Ucrainei. Despre sistemul Patriot încă nu se spune nimic
18/05/2024 00:13

Rusia a plasat Romania pe un fel de “listă neagră”, aceea a tărilor care furnizează sprijin militar Ucrainei, indicand precis si ce fel de arme a primit Ucraina din partea membrilor NATO, cu toate că n ...

Tot mai mulți traficanți de droguri au căzut în plasa procurorilor DIICOT
18/05/2024 00:10

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamt au dispus, ieri, retinerea a patru inculpati. Ei sunt cercetati pentru săvarsi ...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0. Aldair a dat lovitura în prelungiri! Moldovenii, avantaj minim pentru retur
17/05/2024 22:37

FC Botosani a invins-o pe CS Mioveni, scor 1-0, intr-un meci care a putut fi văzut la Digi Sport 1, in turul barajului de mentinere/promovare in SuperLiga. FC Botosani - CS Mioveni 1-0. Aldair a făcut difere ...

Câte arme precum cea cu care a fost împușcat premierul slovac sunt într-un mare oraș din România
17/05/2024 22:07

 Atentatul recent din Slovacia, in care un bărbat l-ar fi impuscat pe premier cu o armă cu bile, a pus pe ganduri autoritătile din Romania. În judetul Iasi există in prezent la populatie, inregis ...

VIDEO Stadiul lucrărilor pregătitoare construirii SRU Iași la o lună de la deschiderea șantierului
17/05/2024 19:26

 Lucrările pregătitoare construirii Spitalului Regional de Urgentă (SRU) Iasi au ajuns la un stadiu de 20% in executie la o lună de la deschiderea santierului: constructorul spune că lucrăr ...

O nouă campanie de recrutare de gradați, la Iași. La precedenta, aproape jumătate dintre candidați au picat proba fizică
17/05/2024 19:24

Brigada 15 Mecanizată „Podu Inalt” Iasi organizează o nouă campanie de recrutare de soldati gradati profesionisti, după ce, la precedenta, aproape jumătate dintre candidati au picat proba fizică. Per ...

Polițiștii și DIICOT au descins peste traficanți care vindeau droguri copiilor din județe din Moldova: Patru indivizi au fost reținuți
17/05/2024 19:07

Patru traficanti care din 2023 pană in prezent au vandut canabis consumatorilor din judetele Neamt, Suceava, Botosani si Iasi, in special copiilor, au fost retinuti de politisti si de procurorii DIICOT. Procu ...

Operaţie inedită de reconstrucţie mamară, realizată la Iași de medici români şi americani
17/05/2024 19:06

Specialistii de peste Ocean au intrat in sala de operatie impreună cu medicii din Iasi. Interventia de reconstructie a sanilor a durat mai bine de zece ore si a fost un real succes, transmit reprezentantii Ins ...

La Suceava, tinerii promovează campaniile anti-drog
17/05/2024 18:59

  Rotary District 2241 Romania si Republica Moldova si-au propus să organizeze trei tabere RYLA MED+ pentru tinerii Rotaract, Interact si RotaKids, cate una pentru fiecare regiune istorică: Transilvania ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei