Iașul s-a transformat în Capitala Creativității
Dimensiune font:
Începând de ieri, timp de patru zile, Iaşul a devenit nucleul creativităţii din România, prin deschiderea primei ediții a Romanian Creative Week. Evenimentul reunește nume sonore din modă, arhitectură, muzică, film, publicitate, new media, design industrial. RCW este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. RCW va oferi publicului o serie de festivaluri - de modă, de arhitectură, expoziții de artă vizuală, un târg vegan, un musicalling.
„Ceea ce se întâmplă zilele acestea la Iaşi nu ar fi fost posibil fără prieteni vechi ai Romanian Fashion Week, eveniment pe care noi l-am realizat la Iaşi între anii 1999 - 2010. De altfel, structura lui RCW este un fel de fashion & friends. Am adunat în jurul RCW prietenii din industriile creative cu care noi lucrăm în mod constant în industria noastră”, a subliniat Irina Schrotter, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Industriile Creative. Smaranda Almăşan, Venera Arapu, Lucian Broscăţean, Ioana Ciolacu, Mihaela Glăvan, Jolidon, Murmur, Andrea Tincu, Irina Schrotter sunt designerii consacraţi care şi-au anunţat prezenţa la ediţia din acest an a Romanian Fashion Week. Bahlui Vision, organizat în cadrul RCW şi cu sprijinul Palas şi al Primăriei Iaşi, va găzdui o serie de evenimente spectaculoase, care se vor desfăşura pe Splai Bahlui mal stâng (Podu Roş – Iulius Mall).
Tramvaiul creatorilor, unul dintre evenimentele Bahlui Vision, va muta, pentru două zile, activitatea artistică în interiorul „Tramvaiului artelor”, vehicul personalizat tematic prin pictură în cadrul proiectului cultural „Iaşi – oraşul tramvaielor pictate”. Organizatori sunt: Asociaţia Tramclub Iaşi, cu sprijinul Companiei de Transport Public Iaşi şi al Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” Iaşi.
Expoziţia de desen şi arhitectură „Great Monthly Challenge”, un alt eveniment din cadrul Bahlui Vision, va încânta publicul cu lucrările digitale ale unor artişti talentaţi ai Facultăţii de Arhitectură din Iaşi.
Patru picturi murale de aproximativ 8 mp, care se vor „prelinge” de pe fiecare dintre cele patru picioare ale Podului Avram Iancu peste taluzul betonat al albiei Bahluiului, vor fi cuprinse în evenimentul Pictură murală Artipică. Bahlui Vision va mai surprinde publicul cu un workshop dedicat construcţiei de bărcuţe realizate din materiale reciclate.
Asociaţia Studenţilor Peisagişti Iaşi a pregătit, pentru zilele Architecture, „Pavilion ASAI. Prin ochii altora”, o instalaţie interactivă care abordează tema pandemiei şi cum s-a schimbat modul în care relaţionăm. Scopul este oferirea unor sugestii prin care arhitectura şi gestionarea spaţiului pot permite moduri alternative de interacţiune.
Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEIPC a organizat până în prezent peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti.
Evenimentul este organizat conform regulilor stabilite de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19. Participanţii trebuie să facă dovada vaccinării anti-COVID 19, prezentând adeverinţa de vaccinare în momentul accesului la eveniment, să prezinte un test RT PCR, cu rezultat negativ, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de eveniment sau să prezinte o adeverinţă din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 90-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau