Iaşul a atins pragul de 70.000 de infectări
Dimensiune font:
În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 44 de cazuri noi, în scădere faţă de raportarea din ziua anterioară * astfel, totalul infectărilor de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 70.002 cazuri * incidenţă cazurilor noi cumulată la 14 zile, la nivelul judeţului Iaşi a ajuns la 3,67 la mia de locuitori (faţă de 4,00 în ziua anterioară), iar în municipiu 4,65 cazuri la mia de locuitori (faţă de 5,10 în ziua precedentă)
Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri, pe teritoriul judeţului Iaşi, au fost confirmate 70.002 cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Sunt 44 cazuri în plus faţă de ziua precedentă, ceea ce face ca incidenţele pe judeţ şi municipiu să înregistreze noi scăderi. Astfel, incidenţa pe judeţ a coborât de la 4 la 3,67 cazuri la mia de locuitori, iar cea de pe municipiu la 4,65 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, în judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1.739.
În ceea ce priveşte numărul total de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei şi până în acest prezent, pe primul loc se află municipiul Bucureşti (297.698), urmat de Cluj (85.249), Timiş (84.672), Ilfov (72.277) şi Iaşi (70.002).
Pantă descendentă
Medicii spun la unison că la Iaşi suntem într-o pantă descendentă a valului patru. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Vasile Cepoi, spune că în ultimele zile se înregistrează tot mai puţine cazuri confirmate de COVID-19. „Suntem pe o pantă descendentă. Am început să facem faţă cu locurile din spitale. Unităţile de Primire a Urgenţelor nu mai sunt aglomerate. Rămân în continuare aglomerate spitalele pe zonele în care erau dedicate în mod normal pacienţilor nonCOVID”, a spus dr Vasile Cepoi.
Şeful DSP Iaşi aşteaptă rezolvarea problemei cu sistemul de încălzire de la spitalul modular de la Leţcani pentru a fi duşi acolo cât mai mulţi pacienţi COVID-19 pentru ca astfel spitalele să poată interna cât mai mulţi pacienţi non covid. „Sperăm ca în ciuda faptului că lumea nu se vaccinează, că a început şcoala, că vin sărbătorile de iarnă, să nu mai avem încă un vârf al valului patru. Nu este exclus acest lucru”, a spus şeful DSP.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase spune că din fericire nu au mai fost probleme din punct de vedere al confortului termic la Spitalul Leţcani. „Monitorizăm cu foarte mare atenţie pacienţii şi din acest punct de vedere. În momentul de faţă se observă o scădere usşoară a numărului de pacienţi care se adresează şi care necesită internare în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, fie că discutăm de unitatea medicală de pe strada Octav Botez, fie de unitatea modulară de la Leţcani. Sperăm ca acest trend descendent să se menţină. Mai mult decât atât, sperăm ca numărul de cazuri să fie din ce în ce mai mic. Important este că am reuşit să externăm pacienţi, să îi redăm familiilor acestora. Sperăm ca în curând numărul pacienţilor să fie tot mai mic şi să ne retragem din Spitalul Leţcani spre Spitalul de Boli Infecţioase”, a spus dr. Florin Roşu.
Tot ieri, în Iaşi au fost vaccinate 3.354 de persoane. Dintre acestea, 710 persoane au primit doza I și 1.994 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 650 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 221 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau