Iaşul, raiul „păcănelelor”
Dimensiune font:
Dependenţa de jocuri de noroc este o problemă care afectează o mare parte a populaţiei, susţin psihologii. Astfel, foarte multe persoane ajung să aibă reale probleme din cauza celebrelor „păcănele”. La nivelul Iaşului, sălile de jocuri de noroc sunt prezente aproape în orice cartier, reuşind să atragă tot mai multe persoane. Specialiştii susţin că este vorba despre un fenomen îngrijorător, întrucât tot mai mulţi tineri ajung să joace sume importante de bani la celebrele aparate.
Psihologii susţin că tot mai mulţi tineri sunt atraşi de jocurile de noroc, iar acest lucru se întâmplă şi din cauza unei legislaţii care nu este bine pusă la punct. Astfel, minorii cad de multe ori în capcană şi ajung, cu timpul, să dezvolte dependenţe. „Din păcate, trăim într-un oraş şi într-o ţară care, la acest capitol, este o adevărată junglă. Vedem aceste tentaţii la fiecare colt de stradă, la fiecare parter de bloc. Practic, cobori din casă şi intri în sala de jocuri. Poate nu conştientizăm, dar acest lucru este foarte periculos. Mecanismul dependenţei este unul complex iar o persoană neformată poate fi atrasă foarte uşor în capcană. Vorbim mai ales despre tineri, despre copii. Pentru că, în realitate, în aceste săli de jocuri îşi petrec timpul şi minorii. Minori care acum joacă bani puţini. Dar, cu timpul, aceştia vor avea locuri de muncă şi vor ajunge să piardă salarii întregi. De la a încerca la a dezvolta o dependenţă este un pas foarte mic, chiar dacă nu realizăm”, a precizat Andreea Coman, psiholog clinician.
Cum ar arăta Iaşul fără păcănele?
Psihologii susţin că oraşele ar deveni mult mai sigure pentu oameni dacă ar exista o mai bună organizare a acestei activităţi. „Ar trebuie ca aceste săli de jocuri sau cazinouri, aşa cum le spun mulţi, să se găsească doar în anumite oraşe ale ţării, în zone special amenajate pentru o astfel de activitate. Ele nu au ce căuta în toate satele şi comunele. Acum, fiecare bar din judeţul Iaşi deţine câteva astfel de maşinării. De cele mai multe ori, cei care au de suferit din cauza lor sunt tot oameni care au venituri mai mici, care visează la un câştig mai mare. Acest lucru este îngrijorător”, a adăugat psihologul ieşean. Cristian ANDREI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau