Ieşenii, în siguranţă!
Dimensiune font:
Secția cea mai „solicitată” pare a fi Secția 1, responsabilă pentru liniștea celor 73.574 de ieșeni care locuiesc pe o arie de 8,35 kilometri pătraţi, inclusiv celebra zonă „Dallas” * anul trecut, poliţiştii locali ieşeni au aplicat 36.296 de sancţiuni
În conformitate cu prevederile art.6 lit.a) din Legea nr.155/2010 – Legea Poliţiei Locale, una dintre atribuţiile Poliţiei Locale Iaşi este cea de a „menţine ordinea şi liniştea publică în zonele şi locurile stabilite prin planul de ordine şi siguranţă publică al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, aprobat în condiţiile legii”. În condițiile în care evoluţia activităţii operative desfăşurată de poliţiştii locali pe raza municipiului Iaşi este supusă periodic, unei analize specifice, creându-se astfel posibilitatea identificării unor situaţii ce determină inclusiv adaptarea anuală a structurii respectivului plan, Comisia Locală de Ordine Publică a Municipiului Iaşi a dezbătut proiectul propus de Poliţia Locală Iaşi pentru modificarea şi completarea Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al Municipiului Iaşi pentru anul 2020, astfel încât acesta să răspundă într-un mod eficient principiului şi conceptului pentru care a fost elaborat. „În urma participării active a membrilor Comisiei Locale de Ordine Publică a Municipiului Iaşi, pentru anul 2019, s-a concretizat acest document ce respectă atât Ordinul M.A.I. nr. 92/2011 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a planului de ordine şi siguranţă publică a Poliţiei Locale cât şi prevederile art. 24 din H.G. nr. 1.332/2010 Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale. La finalizarea dezbaterilor, Comisia Locală de Ordine Publică a municipiului Iaşi a acordat aviz favorabil propunerii Poliţiei Locale Iaşi”, spun şefii Poliției Locale Iași.
Secția 4, cea mai „solicitată”!
Planul este mai degrabă un protocol de colaborare între Poliția Locală, Poliția Română și Jandarmerie, aici fiind prevăzute misiuni privind asigurarea ordinii şi liniştii publice cu ocazia unor mitinguri, marşuri, demonstraţii, procesiuni, acţiuni de pichetare, acţiuni comerciale promoţionale, manifestări cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, precum şi a altor asemenea activităţi care se desfăşoară în spaţiul public şi care implică aglomerări de persoane, dar și organizarea de acţiuni comune în zonele de interes operativ, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor care afectează climatul de ordine şi siguranţă publică. De asemenea, în document apar 4 sectoare de siguranţă publică pe fiecare din cele şase secții de poliție, cu 19-25 zone de patrulare (135 în total) fiind stabilite clar responsabilităţile fiecărei entități pentru diverse obiective din zonă. Planul stipulează aria de activitate a fiecărei secții precum și numărul ieșenilor arondați fiecăreia. Astfel, secția cea mai „solicitată” pare a fi Secția 1, responsabilă pentru liniștea celor 73.574 de ieșeni care locuiesc pe o arie de 8,35 kilometri pătraţi, inclusiv celebra zonă „Dallas”.
A scăzut numărul furturilor din maşini
Ca şi concluzii referitoare la infracţionalitatea stradală din Iaşi, anul trecut s-au înregistrat 1.493 de infracţiuni, cifră apropiată de cea din 2018 (1.454). Se remarcă, însă, o frecvenţă mai mică tâlhăriilor, 128 de cazuri, cu zece mai puțin decât în 2018 (138). În ceea ce priveşte furturile din buzunare, genţi şi poşete, aici vorbim de 59 de cazuri în plus, faţă de 2018, dar în schimb au scăzut furturile din autoturisme. Potrivit datelor centralizate de şefii instituţiei, cele mai multe infracţiuni stradale se comit pe raza secţiei 3 (Piaţa Unirii, Podu Roş, Moldova, Cotnari) urmată de secţiile 1 şi 2.
În ceea ce priveşte sancţiunile, anul trecut, poliţiştii locali ieşeni au aplicat 36.296 de sancţiuni - 24.264 au fost amenzi, iar 12.032 avertismente. Numărul cel mai mare de sancţiuni se înregistrează la regimul rutier. Tudor DAMASCHIN
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau