Ieşenii vindecaţi de COVID nu se dau duşi din spital
Dimensiune font:
* „Nimeni nu vrea să plece acasă. Nimeni, până acum, nu a cerut să rămână acasă. Mulţi dintre cei care trebuie să se externeze în 48 de ore vor să mai rămână în spital”, susţine Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase * în week-end, cei de la laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase au lucrat continuu, prelucrând zilnic câte 400 de teste, aduse din Iaşi, Neamţ şi Suceava
Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase spun că a crescut gradul de adresabilitate, iar profilul pacientului s-a schimbat. „Nimeni nu vrea să plece acasă. Nimeni, până acum, nu a cerut să rămână acasă. Chiar din cei care trebuie să se externeze în 48 de ore, mulţi vor să mai rămână în spital. Este un mesaj bun, pacienţii conştientizează că această boală există şi uneori există situaţii extrem de neplăcute, uneori chiar tragice. Eu consider că dacă va exista o conlucrare bună între medicul infecţionist, medicul epidemiolog şi medicul de familie, lucrurile se pot derula fluent, uşor, astfel încât dacă cei care după 48 de ore se externează şi văd schimbări în evoluţia sănătăţii lor pot apela la medicul de familie sau infecţionist”, a spus Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.
În cursul zilei de astăzi 36 de persoane au plecat acasă după ce s-au vindecat de COVID-19. În curând alte 15 persoane internate la Spitalul CFR tot din cauza noului virus vor fi externate şi ele. „Astăzi avem un număr mai mare de externări, pentru că s-au împlinit 48 de ore de la intrarea în vigoare a modificării legii care obliga pacienţii asimptomatici şi cu forme uşoare să vină spre evaluare”, a spus Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.
În week-end, cei de la laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase au lucrat continuu. La Laboratorul de Microbiologie Moleculară, zilnic s-au prelucrat câte 400 de teste aduse din Iaşi, Neamţ şi Suceava.
De asemenea, s-au prelucrat aproximativ 10 teste făcute la cererea celor care vor să plece în concediu în străinătate. „Noi le dăm testele traduse în limba engleză. Majoritatea pozitivărilor sunt pacienţilor testaţi în urma anchetelor epidemiologice, nu la cerere”, a spus Carmen Dorobăţ.
De la începutul pandemiei pânî ieri, la Iaşi au fost înregistraţi 1.329 pacienţi COVID, cu 14 mai mulţi decât în ziua precedentă, însă 190 dintre aceştia au fost înregistraţi doar în ultima săptămână. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau