La Mănăstirea Putna sunt cazați cei mai mulți refugiați ucraineni din județ. În locațiile puse la dispoziție de autoritățile sucevene sunt circa 900 de ucraineni
Dimensiune font:
Prefectura Suceava a anunțat, luni, după ce a centralizat situația locurilor de cazare puse la dispoziție în principal de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, celelalte culte religioase ce activează pe raza județului, unități administrativ teritoriale, operatori economici și persoane fizice că din totalul de 6.220 de locuri de cazare sunt ocupate circa 880 și au rămas disponibile circa 5.340 de locuri.
Sursa citată arată că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a notificat Instituția Prefectului că, din cele aproximativ 3100 locuri de cazare pe care le poate asigura în mod gratuit pe raza județului, la acest moment sunt ocupate circa 550, cele mai multe fiind la Mănăstirea Putna (80 persoane), asigurându-se cazarea cât timp situația o va impune. De asemenea, prin intermediul bisericii ortodoxe pot fi asigurate 191 locuri de cazare în Croația, Italia și Franța, în unele situații oferindu-se și transport gratuit.
De menționat este că din cele două depozite gestionate de ISU Suceava au fost distribuite către cele peste 11.000 de persoane care au fost cazate în taberele provizorii cantități semnificative de alimente, bunuri de igienă personală și elemente de cazarmament provenite din donații ale societății civile fiind vorba de peste 25.000 conserve, circa 5.000 sticle apă și sucuri; 1.700 paturi pliante cu saltele; 73 de aeroterme, circa 700 de periuțe de dinți, 222 de deodorante, 400 de bax-uri de pampers, peste 3.500 pachete mari șervețele umede. În prezent se mai află în cele două depozite circa 10 tone produse provenite din donații, ce pot fi distribuite rapid funcție de necesități.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau