La un pas de tragedie, în Păușești
Dimensiune font:
Un bărbat din Dumeşti era cât pe ce să îşi piardă viaţa în prima zi de Crăciun. Alarma a fost dată la Dispeceratul Integrat ISU, SMURD, SAJ Iași, prin Serviciul Naţional de Urgenţe 112, când a fost anunţată izbucnirea unui incendiu la o anexă a unei ferme de vaci din localitatea Păușești, comuna Dumești.
Pentru stingerea incendiului au fost direcționate de urgență, la locul solicitării, două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași. „Inițial nu era nici o victimă raportată prin 112, dar apelantul a revenit la locul interventiei, acesta locuia în clădire, un bărbat în vârstă de 41 de ani, și prezintă arsuri la nivelul feței. A fost monitorizat de către echipajul de prim ajutor și transportat la întâlnire cu un ehipaj SAJ, cu medic”, a spus Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.
În urma incendiului au ars acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, diverse obiecte de mobilier și aproximativ 200 kg de materiale textile. „Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzit”, a spus Georgică Onofreiasa.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași anunţă că va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora. „Recomandăm câteva măsuri de prevenire a incendiilor la locuințe: improvizațiile în cazul folosirii defectuoase a mijloacelor de încălzire, exploatarea necorespunzătoare a buteliilor, suprasolicitarea instalațiilor electrice, duc de cele mai multe ori la urmări foarte grave. Nu folosiți sobe și alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum și aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile. Nu depozitați materiale combustibile în incinta centralei termice de la subsolul locuinței”, a spus Georgică Onofreiasa.
Salvatorii recomandă să verificați coșurile de evacuare a fumului, reparați-le, izolați-le termic și curățați-le periodic. De asemenea, nu utilizați aeroterme, radiatoare, calorifere electrice construite artizanal sau defecte, nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau