Măsuri speciale la slujba Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva
Dimensiune font:
Accesul în perimetrul din faţa scenei va fi permis începând cu ora 8.30, după principiul „primul venit, primul servit”, urmând ca după atingerea capacităţii maxime, credincioşii să fie redirecţionaţi către celelalte zone din împrejurimi * până în acest moment, la pelerinajul de la Iaşi nu au fost înregistrate incidente deosebite * în cele cinci zile ale pelerinajului organizat la Iaşi cu prilejul sărbătoririi hramului Sfintei Cuvioase Parascheva peste 55.000 de credincioşi s-au închinat la moaştele sfinte
Primăria Municipiului Iași a stabilit o serie de măsuri în vederea desfășurării în condiții de siguranță a evenimentelor și circulației auto în perioada Sărbătorilor Iașului. Astfel, ieri, de la ora 14.00, circulația rutieră a fost închisă pe arterele bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt (tronsonul cuprins între Casa Modei și strada I. C. Brătianu), strada Agatha Bârsescu (până la intersecția cu strada Dancu) și strada I. C. Brătianu (până la intersecția cu strada Cuza Vodă). De asemenea, circulația autovehiculelor este închisă pe străzile Colonel Langa, Arhitect G. M. Cantacuzino (fostă Crișan), lordachi Lozonschi (fostă Cloșca), Costache Negruzzi (fostă Horia), Sf. Petru Movilă și Morilor, respectiv pe stradela Uzinei, cu posibilitatea de prelungire a arealului restricționat (de exemplu: strada Sfântul Andrei, strada Iancu Bacalu, bulevardul Regele Ferdinand I al României - fostul Splai Bahlui Mal Stâng).
Astăzi, în funcție de necesități, pentru organizarea slujbelor și adunării religioase prilejuite de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, arealul de desfășurare va fi extins și va cuprinde bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt (tronson cuprins între strada Anastasie Panu și Casa Modei), parcarea Teatrului Național, strada I. C. Brătianu și strada Agatha Bârsescu.
Primul venit, primul servit
Despre măsuri speciale cu ocazia slujbei de astăzi au vorbit şi reprezentanţii Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău. „Pelerinajul din acest an cu ocazia Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva s-a desfăşurat până acum fără incidente deosebite. Împreună cu organizatorii evenimentului au fost stabilite măsuri pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a pelerinajului, cu respectarea măsurilor sanitare. A fost amenajat un culoar special, cu o capacitate de circa 3.500 de persoane, iar pe întregul traseu parcurs de credincioşi până la raclă au fost mobilizate persoane care au sarcina de a verifica dacă pelerinii respectă măsurile sanitare în vigoare. În ceea ce priveşte slujba prilejuită de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, organizatorii au stabilit un perimetru în faţa scenei, în care accesul persoanelor va fi limitat, pentru a se asigura respectarea măsurilor sanitare. respectiv păstrarea unei distanţe de minimum 1,5 metri între persoane. După atingerera capacităţii maxime a spaţiului, credincioşii vor fi redicreţionaţi către zonele publice din imediata apropiere. Cu acest prilej facem un apel către toţi cei care vor participa mâine la slujbă să manifeste înţelegere pentru măsurile dispuse de organizatori. Ne dorim să avem un dialog permanent cu pelerinii care se vor afla la slujbă, motiv pentru care au fost stabilite 20 de echipe de dioalog, care vor fi prezente în zonele cheie şi care vor asigura o interfaţă cu credincioşii. Facem , de asemenea, un apel la calm şi înţelegere şi aşteptăm ca sărbătoarea de mâine să se desfăşoare fără incidente”, a declarat col. Sorin Despina, purtătorui de cuvânt al Brăgăzii Mobile de Jandarmi Bacău. Slujba Sfintei Liturghii poate fi urmărită şi cu ajutorul ecranelor de mari dimensiuni amplasate în mai multe locuri de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi în parcul din faţa Teatrului Naţional.
11.000 de pelerini în fiecare zi
În cele cinci zile ale pelerinajului organizat la Iaşi cu prilejul sărbătoririi hramului Sfintei Cuvioase Parascheva peste 55.000 de credincioşi care au dorit să se închine la moaştele sfinte. Pelerinajul s-a desfăşurat fără incidente, jandarmii de la Gruparea Mobilă Bacău împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au stabilit de comun acord măsurile care se impun pentru prevenirea aglomerării de persoane şi respectarea măsurilor de siguranţă sanitară. Astfel a fost înfiinţat un culoar unic de acces care să permită prezenţa simultană a 3.500 de persoane la distanţă de un metru, personal care să verifice respectarea distanţării fizice, portul măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor pe toată lungimea culoarului.
Astfel, în cele cinci zile de pelerinaj nu au fost mai mult de 2.000 de persoane, simultan, în culoarul special. Laura RADU , Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau