Medicii infecţionişti ieşeni se aşteaptă la ce e mai rău
Dimensiune font:
* ei speră ca numărul de infectări zilnice să nu depăşească ordinul sutelor, să nu intrăm în sezonul rece cu un număr mare de infectări *unul dintre pacienţii spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi este tratat deja cu Redemsivir * medicamentul va fi administrat şi altor pacienţi
La Spitalul de Boli Infecţioase „Sf.Parascheva” Iaşi medicii lucrează la cote maxime, ca pe front. Îmbrăcaţi în combinezoane speciale, cu măşti, mănuşi şi viziere pentru protecţie, personalul medical încearcă să salveze cât mai multe vieţi. „Pe parcursul celor cinci luni de patologie SARS-COV2 am îngrijit peste 1.700 de pacienţi. În momentul de faţă funcţionăm la cote maxime. În cursul dimineţii am făcut 20 de externări, dar la prânz mai erau doar 10 de locuri libere. Jumătate dintre aceste locuri s-au ocupat imediat ce au fost eliberate. Mai avem patru locuri la Spitalul de Recuperare, pentru cei infectaţi cu COVID-19, dar simţim o oarecare uşurare pentru că la Spitalul Militar au fost alocate 16 locuri pentru cei confirmaţi. De asemenea, acolo sunt trei paturi pentru cazurile grave care necesită terapie intensivă”, a spus Carmen Dorobăţ.
Zona de confirmaţi de la Spitalul Militar este asigurată cu medici de specialitate de boli infecţioase, atât din cadrul MApN, cât şi cu medici civili subordonaţi Minsiterului Sănătăţii. „În felul acesta, sperăm să facem faţă la perioada care urmează. Am văzut azi peste 770 de cazuri de noi infectări la 6.000 de testări făcute. Este prea timpuriu să ne bucurăm”, a spus, ieri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.
Medicii speră ca numărul de infectări zilnice să nu depăşească ordinul sutelor. „Doar aşa putem spera într-un trend pozitiv descentent, astfel încât în perioada sezonului rece să nu pornim de la un număr mare de infectări într-o singură zi”, a spus Carmen Dorobăţ.
Medicii au şi o veste bună. În urma vizitei ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Spitalul de Boli Infecţioase a ajuns şi Redemsivirul. „În farmacia spitalului deja s-a primit de la Unifarm medicamentul pentru un pacient. Urmează să primim şi alte doze, ceea ce înseamnă că din punct de vedere al terapiei vom avea tot ceea ce înseamnă terapie folosită în vestul Europei şi în SUA”, a spus Carmen Dorobăţ. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau