Ministrul Familiei cheamă preotul și polițistul rural la treabă!
Dimensiune font:
* aceștia vor transmite informaţii pentru Observatorul Naţional al Copilului, astfel încât Ministerul Familiei să poată aloca fonduri copiilor cu probleme
La nivelul fiecărei localităţi vor fi înfiinţate Consilii Consultative, pentru a culege informaţiile despre copiii cu probleme sociale care ulterior să fie folosite de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, atunci când va aloca fondurile pentru rezolvarea acelor probleme. Anunţul a fost făcut de ministrul Gabriel Firea.
Ieri, ministrul Gabriela Firea a venit la Iaşi la o dezbatere despre prevenirea abandonului şcolar, „Pactul pentru tineri”. De aici a anunţat că România va avea, în premieră, o bază de date în care se vor regăsi atât copiii care pot fi adoptaţi, dar şi cei care sunt în risc de abandon şcolar. „Baza de date va fi denumită Observatorul Naţional al Copilului. Se va institui un Consiliu Comunitar alcătuit benevol, pentru că nu obligam pe nimeni, din preotul din comunitate, învăţătorul, profesorul, asistentul, medicul, societatea civilă, dacă există, polişistul de proximitate, autoritatea locală. Împreună vor trebui să transmită informaţii pentru a fi cuprinse în Observatorul Naţional al Copilului, astfel încât Ministerul Familiei să poată aloca fonduri ţintit către acea comunitate care, să spunem, are în baza de date 100 de copii”, a spus ministrul Familiei, Gabriela Firea.
Ea a mai spus că banii nu vor fi alocați pentru cheltuielile familiei, ci special pentru rezolvarea nevoilor copilului. „Acea familie nu are încălzire? Acționăm țintit pentru încălzire. Nu are acoperiș sau e stricat? Reparăm acoperișul. Nu are îmbrăcăminte, încălțăminte sau rechizite? De asemenea, tatăl bea alocația? Unul din părinți sau doi consumă substanțe interzise? Există violență domestică? Acest Consiliu Comunitar, și știu că vor apărea discuții, l-am gândit pe sistem european”, a spus ministrul Gabriela Firea.
Membrii Consiliului Comunitar vor fi remuneraţi, urmând să primească 1% din indemnaţia primarului. „Acele persoane prestează o activitate în afara muncii lor. Ne-am gândit să aibă şi o plată. Adică 1% din indemnizaţia primarului. Nu este o sumă mare, ci o recunoaştere a muncii pe care o realizează pentru comunitate. Vom dori să avem informaţii exacte. Deci, va presupune şi muncă de teren”, a completat ministrul Familiei, Gabriela Firea. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau