Minunile Sfântului Ioan Cel Nou de la Suceava vor fi incluse într-o carte. Credincioșii sunt rugați să aducă mărturii
Dimensiune font:
Credincioșii care în urma rugăciunilor la Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au simțit personal că s-au înfăptuit minunit, că au avut reușite sau au fost ajutați, sunt îndemnați de Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, să le transcrie și să le depună în cutia de lângă racla cu moaștele sfinte urmând să fie incluse într-o carte.
Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, născut în jurul anului 1300 în Cetatea Trapezunt, a suferit moarte de martir, pentru că nu a vrut să se lepede de dreapta credinţă, în jurul anului 1330, în Cetatea Albă din sudul Basarabiei.
Minunile săvârşite imediat după martiriul său l-au determinat pe domnitorul Alexandru cel Bun al Moldovei să aducă sfintele lui moaşte la Suceava, la începutul domniei sale. Vestea minunilor pe care moaştele Sfântului Ioan cel Nou le-au înfăptuit în decursul timpului au străbătut întreaga lume ortodoxă.
Tradiţia istorică şi mărturiile consemnate în cărţile ce s-au scris despre viaţa şi mucenicia Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava surprind noianul binefacerilor primite de creştinii care i-au cerut ajutorul.
Prăznuit pe 24 iunie, de Sânziene, Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, patronul şi ocrotitorul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, este prezent în mijlocul oamenilor prin sfintele sale moaşte, aducându-ne pace, bună voire şi mângâiere, întărindu-ne în credinţă şi chemându-ne la fapte bune, pornite din dragoste şi din recunoştinţă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau