Noi noduri rutiere pe Autostrada Unirii
Dimensiune font:
* „Din partea autorităților locale din județul Iași avem o solicitare de realizare de noi noduri rutiere pe Autostrada Unirii (A8), care să îi crească conectivitatea și care să țină cont de strategia de dezvoltare locală și regională, lucru care a fost discutat inclusiv cu societatea civilă și Camera de Comerț și Industrie Iași”, a declarat Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor
Pe rețeaua autostrăzilor din România vor fi construite 36 de noi noduri rutiere, care vor contribui la creșterea capacității de trafic și îmbunătățirea conectivității la nivel de rețea de infrastructură rutieră națională. O parte dintre aceste noduri rutiere urmează să fie realizate pe traseul viitoarei Autostrăzi A8 (Autostrada Moldovei), au anunţat reprezentanţii Ministerului Transporturilor.
În Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a fost publicată ieri documentația de atribuire pentru realizarea a încă trei noduri rutiere pe trei autostrăzi diferite, după cum urmează: nod rutier Clinceni, localizat în zona localității Clinceni (Ilfov), Lotul 3 Sud al Autostrăzii Bucureștiului (A10), nod rutier Borcea (km 131+500), localizat pe Autostrada Soarelui (A2) tronson Drajna - Fetești şi respectiv nod rutier Cochirleanca (km 15+500), localizat pe Autostrada Moldovei (A7), tronson Buzău - Focșani, termenul de depunere a ofertelor fiind 18 martie. „În plus, din partea autorităților locale din județul Iași avem o solicitare de realizare de noi noduri rutiere pe Autostrada Unirii (A8), care să îi crească conectivitatea și care să țină cont de strategia de dezvoltare locală și regională, lucru care a fost discutat inclusiv cu societatea civilă și Camera de Comerț și Industrie Iași”, a declarat Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
Întâlnire cu primarii localităților din județul Iași tranzitate de A8
Ieri, vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Marius Sorin Dangă, a avut o întâlnire importantă cu primarii localităților din județul Iași tranzitate de A8, alături de subprefectul Costel Dolachi, de reprezentanți ai proiectantului Consitrans, ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, ai MVA și ai CNAIR, cu scopul de a consolida colaborarea dintre părțile implicate în acest proiect și, mai ales, pentru a accelera etapele pentru realizarea acestui proiect esențial pentru Moldova.
S-a pus accentul pe clarificarea aspectelor legate de identificarea proprietarilor de pe coridorul de expropriere necesar pentru realizarea autostrăzii, evaluându-se procentul de realizare a acestui proces pe fiecare UAT în parte și modalitățile de depășire a obstacolelor particulare identificate. „Consiliul Județean Iași se implică ca parte interesată de dezvoltarea sustenabilă a județului nostru și vom face mai departe ce e necesar pentru a crește șansele realizării lui într-o perspectivă de timp cât mai apropiată. A8 este proiectul de căpătâi al procesului de dezvoltare a acestei zone. Vom continua să sprijinim acest demers pentru că dorim să îi ajutăm pe CNAIR și Consitrans să își respecte promisiunea de a maturiza acest proiect astfel încât, în acest an, să poată fi scos la licitația de execuție”, a declarat Marius Dangă. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau