Nu uitați să puneți în bagajele de concediu și cărțile preferate pe care le găsiți la Palas
Dimensiune font:
Suntem în plin sezon estival, iar când ajungi la Palas Mall pentru a căuta ultimele modele de costume de baie sau cea mai bună cremă de plajă, poate că n-ar fi rău să achiziționezi și cărțile pentru lectura de vacanță.
Cu Buletinul de Cărturești beneficizi de oferta „2+1” la întreaga ofertă de ficțiune a bine-cunoscutei librării. Iată în continuare și câteva recomandări din miile de opțiuni pe care le poți găsi la raft. Începem cu cărțile pentru copii și adolescenți:
„Balena dispărută”, de Hannah Gold (35 lei)
Autoarea Hannah Gold este câștigatoare a Premiului Edward Stanford – Cartea pentru copii a anului 2023. Iată un mic rezumat, menit să stârnească pofta de lectură a tinerilor: „Când mama lui este internată în spital, Rio e trimis în micul oraș de coastă Ocean Bay, din California, la bunica din partea mamei, o femeie pe care nu a văzut-o decât o dată în viață. Tot ce-și dorește Rio este ca mama lui să se facă bine, pentru a se putea întoarce acasă. Asta până când ia parte la o excursie de observare a balenelor și, în albastrul imens al oceanului, o întâlnește pe Bot Alb – o uriașă blândă a apelor. Rio se simte imediat atras de balenă și, pentru prima dată de când e departe de casă, are un licăr de speranță. Dar pe urmă Bot Alb dispare… Va putea Rio, prin legătura specială pe care o are cu balena, să o găsească și să o salveze?”.
„Băieții Răi”, Aaron Blabey (38.38 lei)
După cum știm, cele mai interesante personaje sunt cele negative. „Toată lumea știe că ei sunt Băieții Răi. Sunt înfricoșători, periculoși și, ei bine... pur și simplu RĂI. Dar ei vor să devină EROI. Și au pus la cale un plan care o să-ți schimbe părerea despre ei. Fie că VREI sau nu”. Sună interesant, nu-i așa?
„SpongeBob Comics – Aventuri marine trăsnite”, Stephen Hillenburg (44.44 lei)
Iubitorii benzilor desenate nu vor regreta dacă vor lua cu ei în vacanță cartea lui Stephen Hillenburg, bazată pe îndrăgitul personaj de desene animate. SpongeBob Pantaloni Pătrați și prietenii lui sunt gata de aventură în această bandă desenată plină de umor. „Cine locuiește într-un ananas, în ocean? SpongeBob Pantaloni Pătrați! Aruncă o privire în mintea complicată a lui Patrick! Cațără-te în arborele genealogic al lui Planton! Descoperă ce se întâmplă când un celebru critic culinar vizitează restaurantul Krusty Krab!”. Lectură plăcută pe malul mării sau în vârful muntelui, dragi copii!
Tot la standul dedicat celor tineri am remarcat volumele „Harry Potter și Prințul Semipur”, de J.K. Rowling (98.99 lei) și ”Jurnalul unui puști – Arest la domiciliu”, de Jeff Kinney (42.42 lei). Însă oferta este mult mai mare, evident. Aveți de unde alege.
Trecem la rafturile cu cărți pentru adulți, unde romanul „Regina frumuseții din Ierusalim”, de Sarit Yishai-Levi (65 lei) ar putea fi o bună alegere în vacanța de vară. O scurtă recenzie, pentru a vă ușura decizia de a pune romanul în bagajele de concediu: „Plasat, pe rând, în Epoca de Aur a Hollywood-ului, în zilele întunecate ale celui de-al Doilea Război Mondial și în nebunaticii ani 1970, Regina frumuseții din Ierusalim urmărește destinul unor femei fabuloase care se străduiesc să-și găsească propriul drum în vremuri supuse unor schimbări dramatice, oferindu-ne o poveste tulburătoare despre dragoste și iertare”. Criticii au remarcat calitatea deosebită a romanului. „Pendulând între prezent și trecut, Yishai-Levi face un portret emoționant și memorabil al relației complexe mamă-fiică”, spune publicația Romantic Times.
„Am scris o carte despre noi”, Irina Binder (59 lei)
„Am scris o carte despre noi” este o altfel de poveste de iubire. O poveste desprinsă din realitate, cu personaje palpabile și recognoscibile, în care binele și răul se împletesc armonios, în care iubirea și prietenia sunt provocate de pierdere, suferință, trădare, și, în final, de alegeri personale. Un roman care îți va stârni cele mai profunde trăiri și care îți va oferi lecții de viață de neprețuit.
„O nuntă (un pic) mortală”, de Jesse Q. Suranto (49.90 lei)
Când Meddelin Chan sfârșește prin a-și ucide din greșeală partenerul de la întâlnirea pe nevăzute, mama ei le cheamă în ajutor pe mătușile tinerei pentru a scăpa de cadavru. Din nefericire, sarcina de a face nevăzut trupul se dovedește a fi mult mai dificilă decât își imaginau – în special când cadavrul este ascuns, deloc inspirat, într-un frigider pentru prăjituri de la nunta de miliardari pe care Meddy, mama ei și mătușile o organizează pe o insulă din largul coastei californiene.
„Fiu de ticălos”, de Sorj Chalandon (42 lei)
Roman finalist al Premiului Goncourt 2021, „Fiu de ticălos” este o explorare a relației tumultuoase a autorului cu tatăl său și o meditație tulburătoare despre adevăr și minciună, despre vinovăție și responsabilitate personală și colectivă.
„Merele nu cad niciodată”, de Liane Moriarty (65 lei)
Scris de autoarea bestsellerurilor „Marile minciuni nevinovate” și „Nouă străini”, romanul ne vorbește despre căsnicie, frați de sânge și despre cum oamenii pe care îi iubim cel mai mult ne pot răni cel mai tare.
Tot pe raftul cărților pentru adulți am remarcat la Librăria Cărturești din Palas romanele „Până nu se răcește cafeaua”, de Toshikazu Kawaguchi (49.99 lei), „Alchimistul”, de Paulo Coelho (45 lei), „Codul lui Da Vinci”, de Dan Brown (59 lei), „Terapeutul”, de B.A. Paris (59 lei), „Un veac de singurătate”, de Gabriel Garcia Marquez (63 lei) sau „Călătoria lui Walter Benjamin”, de Jay Parini (45 lei).
La Palas Mall, pe același nivel cu Librăria Cărturești, iubitorii de lectură pot găsi cărțile preferate (multe dintre ele la preț redus!) în cadrul Târgului Cărții. Iată și câteva opțiuni pentru vacanța de vară:
„Pune-ți ADN-ul la treabă / Mișcare naturală pentru un corp sănătos”, de Katy Bowman (19.99 lei)
„Pune-ți ADN-ul la treabă” oferă explicația științifică a nevoii noastre naturale de mișcare, alături de seturi de exerciții corective și idei pentru schimbarea unor obiceiuri și un stil de viață mai sănătos. Amuzantă, fascinantă și plină de informații interesante, această carte vă va convinge, cu siguranță, să deveniți mai activi.
„Arta de a iubi”, de Erich Fromm (29.99 lei)
Scris cu jumătate de secol în urmă, acest ghid al îndrăgostitului rătăcit este mai actual ca oricând, oferind, într-un limbaj limpede, căi spre un plus de intimitate, de pasiune și de rezonanță afectivă. Lecția lui Fromm este că iubirea începe prin a oferi ceva celui drag (bucurie, înțelegere, umor, curiozitate sau chiar tristețe), prin a dărui „toate expresiile a ceea ce este viu în noi”.
„Femeia invizibilă”, de Lucy Cavendish (44.99 lei)
„«Femeia invizibilă» reprezintă pentru mamele zăpăcite, dezordonate și stresate ceea ce sunt cărțile lui Helen Fielding pentru doamnele singure si la fel de depășite de situație. Până și femeile ca mine, care nu știu ce-i aceea maternitate, vor râde din toată inima.” (Liz Jones, redactor de modă la Daily Mail). „Samantha Smythe este o Bridget Jones la zece ani după ce și-a scris Jurnalul.” (News of the World)
„Celălalt fiu”, de Alexander Soderberg (24.99 lei)
„Un roman alert, foarte bine scris, ce urmărește destinul lui Sophie Brinkmann și angajamentul periculos pe care și l-a luat.” - The Globe and Mail. Alexander Söderberg a lucrat ca scenarist și editor pentru televiziunea suedeză, făcând adaptări după romane poliţiste celebre. De douăzeci de ani trăiește la o fermă dintr-o zonă rurală din sudul Suediei. Mărturisește că este dependent de micul său univers familial: soția, cele trei fiice, un labrador, un cal și doi ponei. Își petrece timpul citind, scriind și călărind. „Prietenul andaluz”, primul roman din Trilogia Brinkmann (Editura Trei, 2014), a fost vândut în 33 de țări și este în curs de ecranizare de către compania Indian Paintbrush.
„Maratonul de o sută de ani”, de Michael Pillsbury (11.99 lei)
Maratonul de o sută de ani dezvăluie strategia secretă a Chinei de a înlocui SUA ca superputere dominantă a lumii şi de a face acest lucru până în 2049, când se va sărbători împlinirea unui secol de la proclamarea Republicii Populare. Michael Pillsbury, care a ocupat poziţii oficiale importante în guvernul SUA pe probleme de securitate naţională încă din vremea lui Richard Nixon şi Henry Kissinger, se bazează pe contactele sale de decenii cu „şoimii” din agenţiile militare şi de informaţii ale Chinei, cărora le traduce documente, discursuri şi cărţi, pentru a arăta felul în care învăţăturile tradiţionale chinezeşti în materie de politică de stat le fundamentează strategia. De asemenea, explică modul în care guvernul Statelor Unite contribuie, involuntar şi aproape inconştient, la împlinirea acestui „vis al Chinei”.
Tot la standurile din cadrul Târgului Cărții, iubitorii de lectură pot găsi volumele „Apocalipsul negru”, de Alessio Grosso (2.99 lei), „Ușa interzisă”, de Gabriel Liiceanu (15.99 lei), „Toate pânzele sus”, de Radu Tudoran (75.99 lei), „Insula cu elice”, de Jules Verne (8.99 lei) sau „Celula Marriott”, de Mohamed Fahmy (39.99 lei). Bineînțeles, cei care vor să exerseze și în vacanță limba engleză pot citi, în original, romane ca „The Hit”, de David Baldacci (11.99 lei) sau „The Affair”, de Danielle Steel (11.99 lei).
Un sfat amical: nu lăsați să treacă vara fără să răsfoiți măcar una dintre cărțile preferate. Librăriile de la Palas Mall vă așteaptă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau