Peste 1.200 de tineri ieșeni, la Bacalaureatul de toamnă
Dimensiune font:
* 876 de candidaţi provin din promoţia acestui an, iar 404 candidaţi din promoţiile anterioare * şapte absolvenţi vor beneficia de prevederile de asigurare a condiţiilor de egalizare a şanselor, fiindu-le permisă prelungirea timpului de lucru cu maximum două ore * rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie
Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, începe astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.
Pentru susţinerea probelor scrise, în judeţul Iaşi s-au înscris 1.280 de candidaţi, dintre care 876 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 404 candidaţi din promoţiile anterioare. Probele scrise se vor susţine în patru centre de examen din municipiul Iaşi.
Pentru şapte absolvenţi provenind din trei şcoli ale judeţului, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a propus adaptarea procedurilor de susţinere a examenului în vederea asigurării condiţiilor de egalizare a şanselor.
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 august, până la ora 12. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12 - 18, inclusiv prin mijloace electronice, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie. „Fiecare persoană care are drept de acces în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare. Sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie. Colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate şi semnalizate”, spune Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt ISJ Iași.
Examenul se desfăşoară pe parcursul a trei ore, începând cu ora 9.00. „Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor de asigurare a condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare”, spune Antonina Bliorţ.
Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Bacalaureatului.
Candidaţii surprinși încălcând normele stabilite pentru examenul de bacalaureat nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/ susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea cel puţin a notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau