Președintele CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, acuzat de ANI că nu poate justifica peste 40.000 de euro. Au fost sesizați procurorii
Dimensiune font:
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în cazul preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene, pentru o diferenţă de peste 40.000 de euro între venituri şi averea dobândită.
"Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (aprox. 43.519 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către ARSENE IONEL, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bacău, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către ARSENE IONEL", anunţă instituţia.
De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Ionel Arsene a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere completate în perioada 2017 - 2018, suma totală de 196.100 Lei, reprezentând împrumuturi acordate în nume personal unei societăţi comerciale.
Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat de Tribunalul Bacău, la începutul lunii aprilie, la opt ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia instanţei nu este definitivă.
Instanţa a mai decis confiscarea de la Ionel Arsene a sumelor de 80.000 de euro şi 150.000. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ este obligat să achite suma de 30.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.
Ionel Arsene a fost judecat pentru că, în anul 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro "pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală".
De asemenea, el a mai fost judecat de procurorii anticorupţie şi într-un alt dosar de trafic de influenţă. El a fost acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau