Primăria Suceava a plătit 2 milioane de euro subvenţia la încălzire. Gigacaloria rămâne 240 lei şi în această iarnă
Dimensiune font:
Consilierii locali suceveni au aprobat în şedinţa extraordinară de luni o rectificare bugetară de 15 milioane de lei, sumă acordată recent de Guvern din fondul de rezervă, banii având ca destinaţie ”subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif’.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a spus că zece milioane de lei vor fi plătite în avans producătorului de energie termică pentru achiziţionarea de biomasă necesară funcţionării centralei de termoficare în această iarnă.
Potrivit primarului, furnizarea căldurii pentru cele 19.000 de familii care au locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare din municipiu a fost ‘securizată’ prin acordarea acestui avans în contul subvenţiei ce se acordă, pentru ca gigacaloria plătită de suceveni să nu fie mai scumpă de 240 de lei, cât a fost şi iarna trecută.
Lungu a precizat că 5 milioane de lei sunt necesari pentru plata subvenţiei datorate din sezonul rece anterior, când furnizarea căldurii s-a făcut inclusiv în lunile aprilie şi mai.
”Zece milioane de lei sunt necesari să achităm subvenţia în avans, să putem asigura masa lemnoasă pentru căldura populaţiei. Este o situaţie delicată, stocul de masă lemnoasă este mic, gazul metan s-a scumpit mult (…) Noi dăm această sumă la Thermonet şi mai departe ajunge la Bioenergy, la producător. Am fost verificaţi an de an de Curtea de Conturi şi DNA cu această situaţie şi nu a fost vreo problemă”, a spus Lungu.
Edilul a explicat că subvenţia acordată de municipalitate acoperă diferenţa dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei în sistem centralizat, de 445,54 lei (inclusiv TVA), astfel încât suceveanul să plătească doar tariful local stabilit pentru facturarea energiei termice către populaţie, de 240 de lei, cu TVA inclus.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau