Programari oftalmologice Vaslui - cele mai întâlnite boli ale ochilor și cum te pot afecta
Dimensiune font:
Bolile ochilor apar la orice vârstă, fără să anunțe în vreun fel specific. De aceea, medici recomandă consultul periodic. Dacă ești în căutare de programari oftalmologice Vaslui, aici găsești detalii despre cum îți poate fi de folos consultul oftalmologic, care sunt cele mai întâlnite boli ale ochilor și cum te pot afecta.
Cum te ajută consultul oftalmologic
Poate că oamenii nu pun atât de mult preț de vedere sau nu realizează cât de importantă este în viața de zi cu zi. Însă dacă faci un exercițiu de imaginație, îți dai seama cât de greu poate fi să nu vezi deloc. La fel de greu poate fi să nu poți citi cartea preferată sau să nu te poți uita la un film fără dureri de cap și ochi uscați.
Problemele ochilor afectează chiar și cele mai mici și neimportante acțiuni pe care le facem. Ca să ai grijă de sănătatea ta, consultul oftalmologic trebuie efectuat periodic.
La consult descoperi dacă ai predispoziție pentru anumite afecțiuni și dacă urmează debutul unei boli. Așa cum se întâmplă în general în cazul problemelor de sănătate, dacă descoperi bolile ochilor din timp, le poți trata mai eficient și mai rapid.
Medicul oftalmolog va stabili, pe baza consultului, care sunt problemele pe care le ai și care sunt cele mai bune soluții pentru tine. Tot el stabilește când ar trebui să fie următoarea întâlnire, pe baza vârstei, istoricului medical și problemelor oculare actuale.
Practic, consultul te salvează de boli grave, de aceea e important să mergi măcar o dată pe an la medicul oftalmolog, indiferent dacă ai sau nu simptome.
Pentru cei care lucrează de acasă sau din fața unui calculator, precum și pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani, consultul oftalmologic trebuie efectuat mai des. Medicii nu dau un număr exact, însă e important să păstrezi legătura cu oftalmologul tău și să te prezinți la consult de 2-3 ori pe an.
Programari oftalmologice Vaslui - cele mai întâlnite boli ale ochilor
Sindromul ochiului uscat
Această boală poate apărea atât la copii cât și la adulți și are nevoie de tratament specializat, la medic.
Simptome: Îți simți ochii obosiți, iar cititul devine din ce în ce mai dificil. Poți avea uneori și senzația de durere. Atunci când stai mult timp în fața calculatorului sau televizorului, apare senzația de iritare.
Cauze: Practic, este vorba despre absența lichidului lacrimal, iar umiditatea de la nivelul globului ocular nu mai este menținută. Lipsa lichidului lacrimal nu poate fi vindecată, însă simptomele pot fi ameliorate cu tratament de la medicul oftalmolog.
Blefarita
Medicii oftalmologi spun că este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni. Blefarita este o inflamație de la nivelul pleoapelor și genelor, întâlnită în egală măsură la adulți și copii.
Simptome: Apar mâncărimi și iritații ale pleoapelor sau tumefacție.
Cauze: Igiena săracă a pleoapelor, reacții alergice la diferite produse sau infecții bacteriene.
Conjunctivita alergică
Această hipersensibilitate de la nivelul conjunctivitei apare din cauza alergiilor la animale cu blană sau chiar din cauza unor sensibilități la fân, polen sau praf. Conjunctivita alergică nu apare doar la persoanele cu alergii.
Simptome: Conjunctivita alergică este foarte neplăcută, însă reacțiile ei alergice sunt destul de inofensive. Printre simptome se numără roșeață, mâncărime, inflamație a conjunctivitei sau sensibilitate la lumină.
Tratament: În funcție de formă și de gravitate, medicul oftalmolog îți recomandă picături, agenți antiinflamatori sau medicamente.
Degenerescența maculară
Această boală este cauzată, de cele mai multe ori, de înaintarea în vârstă. Un rol important în declanșarea bolii au circulația sanguină și problemele metabolice.
Simptome: Imaginea poate apărea cu bucăți lipsă, în ceață sau nu este deloc vizibilă. Zona periferică a obiectelor se vede mult mai bine decât obiectul în sine. Cititul devine dificil, însă acesta nu este un proces alert, ci se desfășoară în timp.
Tratament: Sunt câteva metode care pot ameliora simptomele. În funcție de gravitate și de natura problemei, se poate folosi tratamentul cu laser sau cel fotodinamic. De cele mai multe ori, sunt recomandați ochelarii de vedere.
Tulburări Vitreene
Acestea sunt acele pete mici care apar și se mișcă în câmpul tău vizual.
Cauze: Tulburările vitreene sunt cauzate de micile bucăți de țesut din interiorul ochiului.
Simptome: Pete mici care, atinse de lumină, par că plutesc în fața ta. Dacă apare o creștere bruscă a acestor pete, este un motiv de îngrijorare, fiind necesar un consult oftalmologic ca să afli cauza.
Printre bolile des întâlnite ale ochilor se numără și oboseala oculară, infecția corneei sau cheratoconusul.
Este important să știi că astfel de boli, chiar dacă unele par minore, nu pot fi tratate acasă, ci doar la medic. Pentru că dacă nu sunt tratate corect, ele se vor agrava, ducând până la imposibilitatea de revenire la vederea bună.
Bolile ochilor nu sunt superficiale și au nevoie de atenție din partea ta. Dacă vrei să te programezi la un consult oftalmologic în Vaslui, o poți face online, simplu și rapid (durează 30 de secunde) pe www.optiktataru.ro
Medicii și optometriștii din locațiile noastre, unii dintre cei mai buni din regiunea Moldovei, identifică eventualele probleme și-ți oferă soluțiile potrivite ție. Ca să menții sănătatea ochilor în parametri, nu trece cu vederea consultul oftalmologic.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau