Râs capturat şi relocat, la Tarcău, pentru a salva dispariţia speciei
Dimensiune font:
În urmă cu câteva zile, un exemplar de râs, mascul, a fost capturat în zona Munților Tarcău, din judeţul Neamţ, și ajuns în spațiul special amenajat din carantina Centrului pentru reabilitarea faunei sălbatice.
Exemplarul, care este unul sănătos, cu o greutate de aproximativ 27 de kg și vârsta de 6 ani, a fost capturat de echipa Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB), cu sprijinul specialiştilor de la Romsilva – Ocolul Silvic Tarcău.
Acesta urmează a fi relocat, cu scopul îmbunătățirii diversității genetice și salvării populației de râs, amenințată cu dispariția, din Munții Dinari și sud estul Alpilor. „Obiectivul principal al proiectului Life Lynx este de a salva de la extincție populația de râs din regiunea Munților Dinari și sud estul Alpilor. Această populație este în prezent una extrem de cosangvinizată datorită numărului mic de indivizi existenți. Pentru salvarea ei este nevoie urgentă de introducerea în populație de noi indivizi din alte populații, precum cele din România și Slovacia. Proiectul Life Lynx merge înainte fiind un model de colaborare la nivel național și European între autorități centrale, regii autonome, gestionari ai unor fonduri cinegetice, organizații neguvernamentale și experți în conservarea diversității biologice”, au anunţat cei de la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice.
Acțiunea s-a desfăşurat cu sprijinul direct al personalului Romsilva – Direcţia Silvică Neamţ, Romsilva - Ocolul Silvic Tarcău, Transylvanian Wildlife Project, Szász István Endre, EuroNatur. George NEGRU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau