Recorduri naționale la împăduriri, în județele Suceava, Bacău și Neamț
Dimensiune font:
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 19 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de primăvară din acest an, aceştia fiind produşi în pepinierele silvice proprii. La lucrările de împăduriri, Direcţia Silvică Suceava va regenera artificial cele mai mari suprafeţe, 915 hectare, urmată fiind de direcţiile silvice Mureş, cu 258 hectare, Neamţ, cu 217 hectare, şi Maramureş – 208 hectare.
Pentru asigurarea realizării programului de împăduriri, la nivelul Direcției Silvice Suceava au fost produși în ultimii cinci ani peste 72 milioane puieți, din care apți pentru plantat în primăvară în pădurile din județul Suceava o medie anuală de 5,6 milioane puieți, diferența fiind distribuită către alte direcții silvice județene.
Pentru realizarea programului, în campania din această primăvară sunt necesari 4,7 milioane puieți, produși în cea mai mare parte în pepinierele direcției silvice sucevene. La stabilirea suprafeţelor programate a se regenera – în primăvară și în toamnă – în anul 2022, s-a avut în vedere asigurarea integrităţii şi continuităţii pădurii prin regenerarea tuturor arboretelor exploatate, urmare aplicării tăierilor definitive de regenerare.
Direcția Silvică Suceava a făcut posibilă reducerea semnificativă a volumului tăiat ilegal prin organizarea unui mare număr de acțiuni specifice activității de pază. Aceasta a făcut posibil ca în ultimul deceniu (2011-2021) volumul tăierilor ilegale să scadă substanțial. Astfel, de la un volum total tăiat ilegal de 13.189 mc în 2011, s-a ajuns în 2021 la doar 2.358 mc (18%). Același procent – reprezentând o reducere de 82% a tăierilor ilegale în curs de un deceniu - se regăsește și în situația lemnului tăiat ilegal raportat la 100 ha de pădure: de la 3,83 mc/ha în 2011, la 0,69 mc/ha în anul trecut. Ecaterina VICOL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau