S-a asfaltat nouă șosea de legătură dintre Moldova și Ardeal
Dimensiune font:
* datorită unei investiții majore, noul drum va deveni o arteră de circulație de cea mai bună calitate, care va lega județul Neamț de Harghita și, implicit, Moldova de Ardeal, iar drumul de la Neamț către Cluj va fi mai scurt cu mai mult de o oră * traseul, care pe alocuri era la nivel de potecă sau avea o lățime maximă de trei metri, va ajunge la 8 metri, cu tot cu șanțuri și terasamente
După lucrările de consolidare, întărit malurile și lărgit calea de rulare, pe drumul județean DJ 127A Bicazu-Ardelean - Tulgheș - Harghita s-a trecut la o nouă etapă în proiectul de modernizare: s-a turnat asfalt pe primul tronson, pe o lungime de 2,5 km.
De la o zi la alta se vede cum proiectul pe care îl gestionează Consiliul Județean prinde contur și dintr-un drum de pământ se realizează un traseu foarte bun, prin care va fi legat ținutul nostru și întreaga Moldovă de Vestul țării. „Știu că foarte mulți nemțeni apreciază în mod deosebit această investiție, pentru că prin noua cale de rulare vor ajunge la Cluj, important centru universitar al țării, într-un timp mai scurt cu circa o oră și jumătate decât durează în prezent deplasarea. Modernizarea acestui sector de drum a fost pe lista mea de priorități ca președinte al Consiliului Județean Neamț. Mi-am dorit să transform un drum de pământ, care pe alocuri arăta ca o potecă, pe care se circula foarte greu, într-un drum excelent, lat de 8 metri, cu șanțuri și terasamente. Sunt convins că după finalizarea acestui proiect reușim să facem lumină pe Valea Muntelui și să asigurăm acces turiștilor și celor interesați de a derula afaceri în zonă. În scurt timp voi anunța că drumul județean DJ 127A Bicazu-Ardelean - Tulgheș - Harghita este, așa cum îmi place mie să spun, ca în palmă!”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Contractul privind predarea amplasamentului pentru reabilitarea DJ 127 A Bicazul Ardelean – Tulgheș, limita dintre județul Neamț cu Harghita, între kilometrii 5 – 10+400 a fost semnat pe data de 18 iunie 2020.
Până acum, pe primul sector ce se întinde pe aproximativ trei km, s-au executat șase poduri, cu o lungime totală de 60 de metri liniari, și urmează a se executa 18 podețe cu diferite lungimi și ziduri de sprijin.
Proiectul pe DJ 127A vizează modernizarea a 6 km de drum, pe care niciodată nu a fost turnat asfalt. Până la a-l reabilita, acest traseu, care pe alocuri era la nivel de potecă, avea o lățime maximă de trei metri. După reabilitare, va ajunge la 8 metri, cu tot cu șanțuri și terasamente. Valoarea totală a lucrării este de 33,9 milioane lei, fonduri care sunt asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
În paralel cu executarea acestui proiect, în zona montană nemțeană se realizează de către Consiliul Județean lucrări de modernizare a Drumului Talienilor, pe DJ 209B. George NEGRU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
korbul
Aug 16, 2021
vorbește lumea prin târg că și drumul dintre dochia și bălușești ar ,,rezulta in acte" de mai mulți ani ca fiind asfaltat deși ,,pe teren" nu s-a intâmplat minunea, situația fiind mai mult decât jalnică: același drum de prundiș ține 2 sate (bălușești și itrânești) in izolare și implicit inapoiere comunitățile respective! ,,se pare" că același i.a. ar fi ,,recepționat" lucrarea amintită...
Adauga comentariul tau