Şefii CJ au luat pulsul spitalele din subordinea instituţiei
Dimensiune font:
Aproape toate unităţile se află sub presiunea valului de îmbolnăviri din ultima perioadă
Președintele CJ, Costel Alexe, Marius Sorin Dangă, vicepreședinte al CJ, și Andrei Ștefan Cazacu, administratorul public al județului, au evaluat ieri situația de la Spitalul de Boli Infectioase și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, unde sunt tratați peste 250 de pacienți infectați cu coronavirus. „Am ajuns, o spun cu profundă amărăciune, în cel mai negru scenariu posibil și în cea mai grea situație de la izbucnirea pandemiei. Nu am cuvinte să le mulțumesc medicilor și tuturor angajaților din sistemul medical pentru efortul supraomenesc, și nu exagerez cu nimic când spun asta, pe care îl depun pentru a salva viețile pacienților. Sprijinul instituției Consiliului Județean Iași va fi necondiționat pentru a face față acestui nou val de cazuri, care sunt mai grave și mai numeroase decât oricând. Virusul nu ține cont de vârstă și poate răpi vieți atât de repede. Am privit azi o pacientă de doar 18 ani, intubată, un caz cutremurător la care nimeni nu se aștepta”, a spus şeful CJ Iaşi.
Vaccinarea, unica soluţie
Potrivit acestuia, principalul obiectiv este salvarea cât mai multor vieți și depășirea acestui coșmar. Evident, vaccinarea este una dintre arme. „E cu atât mai dureros ca la aproape doi ani distanță să fim mai rău ca la început. Trebuie să dăm dovadă de înțelepciune și solidaritate, să privim cu ochii mai larg deschiși în jur și să ne gândim la binele nostru comun. Vaccinarea rămâne soluția cea mai sănătoasă și durabilă pentru a opri răspândirea coronavirus. Putem, asemenea țărilor europene pe care de multe ori le considerăm reper de civilizație, să depășim definitiv pandemia dacă vom atinge un prag de vaccinare suficient de solid”, a mai spus Alexe.
Acesta le reaminteşte ieşenilor că că centrele de vaccinare operaționalizate de Consiliul Județean Iași sunt deschise zilnic la Casa de Cultură a Studenților Iași, Parcarea Palatului Culturii, ERA Shopping Park, Aeroportul Internațional Iași, Gara Iași, UMS Răducăneni, iar între timp a fost redeschis şi centrul de vaccinare de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Pe lângă acestea, sunt centre deschise în tot județul la cabinetele medicilor de familie.
Polonia a donat României 50 de concentratoare de oxigen. Echipamentele sunt destinate Spitalului modular Leţcani
La solicitarea statului român adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) prin intermediul CECIS de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, Polonia a donat ţării noastre un număr de 50 de concentratoare de oxigen.
„Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin a tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte de o manieră prioritară pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului
Ieri, materialele sanitare indispensabile tratării pacienților infectați cu noul coronavirus, care au nevoie de oxigen, au ajuns la Iaşi, urmând ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean (ISUJ) să facă recepția echipamentelor, după care acestea vor fi transportate la unitatea modulară din Lețcani. Ana POP
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau