Semimaratonul de la Iaşi, o şansă în plus pentru copiii defavorizaţi
Dimensiune font:
Având ca scop sprijinirea copiilor defavorizaţi pentru a merge la şcoală, evenimentul are în acest sloganul „Aleargă cu inima!”, fondurile strânse din donaţii urmând să fie direcţionate exclusiv pentru asigurarea unui mediu propice destiant copiilor proveniţi din mediile defavorizate, dar cu rezultate foarte bune la învăţătură.
Ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, Semimaratonul de la Iaşi se va desfăşura în acest an pe 21 aprilie, au anunţat organizatorii, respectiv Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi, alături de Rotary Club Iaşi Copou şi Primăria Municipiului Iaşi. „Semimaratonul de la Iaşi, eveniment care va avea loc pe 21 aprilie, are ca specific adunarea la un loc a unei comunităţi importante de alergători şi nu numai, care are ca scop implementarea unui proiect important pentru oraşul nostru. Este vorba despre acreditarea traseului de World Athletics, ceea ce înseamnă că acest eveniment va intra pe harta evenimentelor importante internaţionale. Cu alte cuvinte, toţi cei care vor participa l a acest eveniment vor putea să-şi prezinte performanţele în toată Europa, la toate evenimentele de profil”, a declarat Liviu Măgurianu, manager de proiecte al Asociaţiei Salvaţi Copiii Iaşi, într-o conferinţă d epresă desfăşurată miercuri la Primărie, prilejuită de lansarea oficială a acestui eveniment. „Este un eveniment important, penrru că în spatele lui stau două cauze esenţiale. Este vorba de asusţinerea copiilor care nu au resurse materiale pentru a putea merge la şcoală, copii cu rezultate excepţionale la învăţătură. Şi, de asemenea, este vorba despre susţinerea copiilor cu risc ridicat de abandon şcolar, care întâmpină dificicultă şi în familie şi/sau în comunitate. Este o zonă foarte importantîă pentru noi, pentru că nu alergăm doar pentru a face mişlcare, ci şi pentru a face bine celorlalţi”, a subliniat Liviu Măgurianu. Potrivit acestuia, în cadrul ediţiei din acest an a Semimaratonului de la Iaşi va fi inclusă şi o probă specială, destinată persoanelor, inclusiv copii, cu dizabilităţi. „Avem o probă, care sperăm noi să fie una emblemă, pentru că este una extrem de motivantă. Cine va fi prezent pe 21 aprilie în Piaţa Palatului Culturii va vedea cum persoane cu dizabilităţi îşi întrec limitele, îşi întrec posibilităţile şi parurg un traseu în alergare Este motivant să vezi ochii lor, să vezi cum aleargă, cum se ţin de mână, cum sunt susţinuţi de public. Tot la Semimaratonul din 2024 de la Iaşi am inclus şi o alergare pentru copii, la fel de importantă ca cea destinată adulţilor, pentru că ea va oferi micilor participanţi o bucurie sinceră şi adevărată”, a precizat managerul de proiecte al Asociaţiei Salvaţi Copiii Iaşi.
În ceea ce priveşte traseul ediţiei din acest an, el a fost conceput de către organizatori drept unul deosebit de interesant şi educativ. „Traseul este unul important, pentru că prezintă faţa frumoasă, culturală, a Iaşului, cu plecare din Piaţa Palatului Culturii, de unde se merge apoi în faţa Catedralei Metropolitane, după care pe lângă Teatrul Naţional, de acolo se coboară către Colegiul Naţional, se urcă pe bulevardul Carol I, după care se face o buclă scurtă către Spitalul Militar. De acolo, alergătorii revin pe bulevardul Carol I, urcă apoi către stadion, după care ies din stadion , coboară pe bulevardul Carol I, fac o buclă scurtă spre Liceul Costache Negruzzi, pe aleeea Toma Cozma, după care se coboară din nou către Piaţa Mihai Eminecu şi se ajunge, în final, în Piaţa Palatului Culturii. Este un foarte frumos, care a fost acreditat de cătrre arbitrii care realizează traseul maratonului de la Jocurile Olimpice din acest an de la Paris”, a mai punctat Liviu Măgurianu. Laura RADU, Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau