Din cauza creşterii continue şi necesităţii de spitalizare a pacienţilor infectaţi cu SARS CoV2, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" va suplimenta începând de azi personalul medical de la Spitalul Modular Leţcani. Aceasta funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, dar sub coordonarea Ministerului Apărării Naţionale.
La Spitalul Modular de la Leţcani a fost detaşat personal medical MApN format din 35 de medici, asistenţi, brancardieri. Alături de aceştia iniţial au fost detaşaţi de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi să lucreze şi doi medici infecţionişti, unul de terapie intensivă şi două asistente medicale. Din cauza numărului tot mai mare de pacienţi, la Leţcani vor mai lucra, începând de azi, încă un medic primar şi doi medici rezidenţi în specialitatea boli infecţioase.
La Leţcani au fost operaţionalizate 20 de paturi pentru pacienţii COVID-19 formă medie, însă există posibilitatea să fie operaţionalizate până la 70 de paturi pentru astfel de bolnavi. Pentru cei care au nevoie de terapie intensivă în primă fază sunt disponibile 24 de paturi, însă capacitatea maximă este de 48 de paturi ATI.
"În momentul de faţă îngrijim peste 200 de pacienţi cu forme medii-severe şi 17 cu forme critice care necesită suport de terapie intensivă şi 25 pacienţi cu forme medii spre severe, precum şi alţi 12 pacienţi cu forme critice în Terapie Intensivă. Managementul îngrijirii medicale asigurat de conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase în egală măsură cu coordonarea personalului militar detaşat în cadrul secţiei exterioare Leţcani, asigurată de colonelul doctor Daniel Derioiu dorim o îngrijire medicală la cele mai înalte standarde şi de siguranţă medicală", a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.
Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<>
Adauga comentariul tau