Tarabe cu mărțișoare, autorizate în toate zonele orașului
Dimensiune font:
Primăvara începe să îşi facă simţită prezenţa la Iaşi nu doar prin încălzirea vremii, ci şi printr-un spectacol de culoare şi tradiţie. Cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie, Primăria Municipiului Iaşi a autorizat nu mai puţin de 271 de comercianţi să aducă spiritul Mărţişorului în inima oraşului.
Până duminică, 9 martie, locuitorii şi vizitatorii Iaşului vor putea descoperi aceste mici bijuterii ale primăverii în zone emblematice precum Piaţa Voievozilor, Podu Roş - Parcul Şahiştilor, Târgu-Cucu, pe bd. Socola lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, la intersecţia străzilor Vasile Lupu şi Han Tătar, în zona Şos. Nicolina - Bloc 915, dar şi pe bd. Dacia, în apropierea zonei Zimbru.
Amplasamentele, alese cu grijă în funcţie de spaţiile disponibile, sunt distribuite astfel încât fiecare comerciant să aibă şansa de a-şi prezenta creaţiile fără concurenţă directă pe aceeaşi zonă.
Tarifele de închiriere sunt modeste, accesibile tuturor: 3 lei pe metrul pătrat pe zi în zona A, respectiv 1 leu pe metrul pătrat pe zi în celelalte zone - o oportunitate perfectă pentru micii artizani şi comercianţi locali de a se face remarcaţi.
În această perioadă oraşul devine o veritabilă scenă a tradiţiilor odată cu organizarea a două târguri ce îmbină arta meşteşugului cu autenticitatea culturală.
Între 27 februarie şi 2 martie, Piaţa Unirii va răsuna de glasuri vesele şi va străluci de mărţişoare lucrate cu migală la târgul „Mărţişor - Simbol şi Tradiţie”, organizat de Asociaţia Art Meşteşugurile Prutului împreună cu Primăria Municipiului Iaşi. Aici, 25 de meşteri populari îşi vor împărtăşi pasiunea, fiecare piesă expusă fiind o îmbinare de suflet, istorie şi creativitate.
Pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, aerul va vibra de emoţie în cadrul Festivalului Mărţişorului, organizat de Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova în parteneriat cu autorităţile locale. Vor fi 35 de meşteri populari vor transforma această arteră pietonală într-o veritabilă galerie în aer liber, unde tradiţia românească prinde viaţă în fiecare fir de aţă împletit, fiecare simbol gravat cu grijă.
Pentru ieşeni, aceste evenimente sunt mai mult decât simple târguri - sunt o invitaţie la redescoperirea tradiţiilor, la bucuria gesturilor mici, dar pline de semnificaţie. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau