Telefonul a sunat continuu la Pompieri!
Dimensiune font:
Weekendul tocmai încheiat telefonul a sunat continuu la Serviciul Naţional de Urgenţă 112 pentru a solicita pompierii să stingă incendiile izbucnite în judeţ. De cele mai multe ori, cauza producerii accidentelor a fost folosirea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice sau coşurilor de fum.
Pompierii din cadrul Secţiei Paşcani au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit din municipiul Paşcani. În urma incendiului au ars şarpanta acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metru pătraţi, şi aproximativ 15 metri pătraţi din planşeul din lemn.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile. „La locul solicitării au acţionat două autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, iar pentru gestionarea unei eventuale situaţii de urgenţă medicală la locul solicitării a acţionat un echipaj medical de la SAJ Iaşi”, a spus Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.
La Serviciul Naţional de Urgenţă 112 a fost anunţat că un incendiu a izbucnit la o casă de locuit în localitatea Horodiştea, comuna Cotnari. „La locul solicitării au acţionat două autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor calificat. La sosirea echipajelor de intervenţie la locul solicitării incendiul se manifesta la 60 de metri pătraţi din acoperişul unei anexe gospodăreşti, care este lipită de casa de locuit”, a spus Georgică Onofreiasa.
Alte incendii au fost semnalate în municipiul Iaşi. Din ferincire, nu au fost înregistrate victime omeneşti. „Pentru evitarea izbucnirii unor incendii, pompierii interzic folosirea instalaţiilor şi aparatelor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, care au conductori neizolaţi, cu prize sau întrerupătoare defecte, doze sau derivaţii fără capace. Conductorii electrici aflaţi sub tensiune nu se vor amplasa sub covoare, mochete sau preşuri”, a spus Georgică Onofreiasa.
Pompierii interzic folosirea siguranţelor supradimensionate la tablourile de distribuţie; executarea instalaţiilor electrice pe elemente de construcţie din materiale
combustibile, acestea constituind un risc ridicat de incendiu; utilizarea în stare defectă a instalaţiilor şi receptoarelor electrice; racordarea de consumatori electrici având puterile electrice însumate peste puterea electrică proiectată a instalaţiei de alimentare.
Ei recomandă executarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţie la instalaţiile electrice doar de către personal necalificat şi neautorizat. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau