Toate podurile din Piatra-Neamț necesită lucrări de reabilitare
Dimensiune font:
* „Am preluat un oraș cu o infrastructură în prag de colaps”, susține Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea
Podul de la Luțca, care s-a dărâmat la nici șapte luni de la inaugurare, nu este singurul cu probleme din județul Neamț. Primăria municipiului Piatra-Neamț a efectuat o evaluare a principalelor poduri din oraș, analiză în urma căreia s-a constat că toate necesită lucrări de reabilitare și modernizare. Podul din zona Pieței Centrale, podul rutier din zona Spitalului Județean sau cel de peste râul Cuejdi sunt prevăzute în proiectele de investiții. „Situația în care se află podurile și punțile din orașul nostru este rezultatul a decenii de neglijență și dezinteres”, a spus Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra-Neamț.
Podul din zona Pieței Centrale, construit în anul 1965, este inclus în proiectul de regenerare a coridorului de mobilitate Bulevardul 9 Mai – strada Dimitrie Leonida. Aici, vor fi efectuate reparații la nivelul infrastructurii, cu mortar armat de înaltă rezistență. De asemenea, va fi refăcută calea podului existent, aceasta fiind amenajată pentru a asigura o lățime corespunzătoare pentru 3 benzi de circulație și un trotuar cu lățimea de 2 metri. „Pe lângă reabilitarea acestui pod, va fi construit unul nou, care va avea o bandă de circulație și un trotuar de 2 metri. Contractul de execuție a fost semnat pe 3 iunie, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat astăzi. Lucrările pe întregul tronson vor fi finalizate până la încheierea termenului de 18 luni. Finanțarea este realizată din fonduri europene”, au transmis autoritățile locale.
Un alt pod extrem de circulat este cel din zona Spitalului Județean, care a fost construit în 1972. În urma expertizei tehnice a rezultat necesitatea construirii unui nou pod, care va fi realizat pe amplasamentul podului existent. „Va avea o deschidere de 18 metri și o lungime totală de 20,51 metri. Lucrările vor fi realizate în cadrul proiectului de reorganizare a coridorului de mobilitate Bulevardul Decebal – Piața Mihail Kogălniceanu – Bulevardul Traian. Contractul de execuție a fost semnat astăzi, iar lucrările vor demara după emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Termenul de finalizare pentru întreg tronsonul este de 8 luni. Proiectul este finanțat din fonduri europene”, a declarat primarul Andrei Carabelea.
La podul de peste râul Cuejdi, de pe strada Mihai Viteazu, vor fi efectuate reparații, constând în injectări și aplicare de vopsele speciale de protecție, lucrări de injectare a fisurilor și rebetonări locale, inclusiv suplimentarea armăturilor acolo unde este necesar și aplicarea mortarelor de înaltă rezistență. Termenul de finalizare a lucrărilor pe întreg coridorul de mobilitate este de 15 luni.
Investiții în pasaje și punți pietonale
Pasajul de pe strada Mihai Viteazu, situat peste strada Fermelor, va fi reabilitat prin proiectul de reorganizare a coridorului de mobilitate. Vor fi efectuate lucrări la fundația podului prin injectări și cămășuieli, vor fi refăcute zidul de gardă și suprastructura podului, prin montarea a 21 de grinzi prefabricate noi, suprabetonare, refacerea covorului asfaltic, montarea de parapeți noi și refacerea marcajului rutier. Contractul de execuție a fost deja semnat, spun autoritățile, iar termenul de finalizare a lucrărilor, după emiterea ordinului de începere, este de 15 luni pentru întreg proiectul, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.
De ani de zile nu s-au mai făcut lucrări la puntea pietonală de la Ștrand. Aici vor fi efectuate lucrări ample de consolidare: înlocuirea căii de rulare, a parapeților, toroanelor și montanților. În acest moment lucrările sunt în procedură de achiziție. Pentru punțile pietonale de peste Cuejdi a fost semnat contractul de proiectare, conform rezultatelor expertizelor tehnice deja realizate. Finanțarea este realizată din bugetul local. Ruxandra CAȘU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau