Traficul greu din judeţul Iaşi, monitorizat de specialişti
Dimensiune font:
Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iaşi, împreună cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), a declanșat o campanie de verificare a modului în care şoferii de pe autovehiculele de mare tonaj respectă încărcătura maximă pe osie prevăzută de lege.
Controalele sunt efectuate de echipe mixte de specialiști din cadrul celor două instituții, cu ajutorul a două instalații de cântărire mobile aflate în dotarea DJADP. „Dispozitivele sunt formate din platforme de cântărire, covoare rulabile de acces, sistem informatic, unitate de procesare cu imprimantă integrată, un sistem GPS ce poate furniza locația în timp real și unul pentru monitorizarea audio-video. Conducătorii camioanelor de mare tonaj care încălcă condițiile de trafic greu sunt sancționați cu amenzi de la 5.000 la 80.000 de lei”, declară reprezentanții Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor.
Pentru evitarea deteriorării drumurilor de către mașinile de mare tonaj care nu respectă limita de încărcare, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iaşi are în dotare două sisteme moderne de cântărire. „Nu de puține ori s-a întâmplat ca un drum recent reabilitat și modernizat să fie distrus la puțin timp după darea acestuia în folosință. Există reguli și în ceea ce privește camioanele de mare tonaj, iar cu ajutorul acestor dispozitive ne asigurăm că acestea vor fi respectate. Cântarele folosite până acum de DJADP erau depășite moral. Noile platforme, de producție franceză, sunt de ultimă generație. Vor fi controale permanente și sistematice. Se fac investiții în drumurile județene, dar pentru ca șoferii să beneficieze ani buni de aceste lucrări este nevoie de responsabilitate și responsabilizarea tuturor participanților la trafic. Dacă un drum a fost proiectat să suporte o masă de 30 de tone, atunci transportatorul trebuie să respecte acest lucru, nu să încarce mașina cu 60 sau 70 de tone”, au precizat reprezentanții DJADP Iaşi. Dispozitivele achiziționate sunt formate din platforme de cântărire, covoare rulabile de acces, sistem informatic, unitate de procesare cu imprimantă integrată, un sistem GPS ce poate furniza locația în timp real și unul pentru monitorizarea audio-video.
Datele obținute ca urmare a verificărilor vor fi stocate pe durată nelimitată, iar procesele verbale emise vor fi înregistrare fără a exista posibilitatea de ștergere sau modificare ulterioară a acestora. Cele două dispozitive au costat aproape 300 de mii de lei, furnizorul asigurând garanția acestora pentru o perioadă de cinci ani. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau