Tratamente avangardiste pentru bolnavii cu afecțiuni dermatologice

021_8100954

Dimensiune font:

| 26-07-2021 09:26

 

Cea de-a X-a ediție a Primăverii Dermatologice Ieșene, derulată la Iași, a fost un adevărat regal științific și medical. Manifestarea națională cu participare internațională a reunit peste 2.000 de participanți, care au urmărit cu interes sporit cele peste 150 de cursuri, work-shopuri, prelegeri și simpozioane oferite de peste 100 de lectori naționali și internaționali.

Acest proiect îndrăzneț și vizionar, lansat în 2012 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iași, a prins aripi și s-a transformat, cu fiecare an care a trecut, într-un eveniment național interdisciplinar, cu o consistentă participare internațională, elitist și foarte apreciat de către lectori, deopotrivă cu participanții și cu partenerii din industria farmaceutică. „Pentru toate aceste lucruri minunate mulțumim tuturor acelora care ne-au susținut și ne-au ajutat să construim o conferință de referință pentru dermatologia și medicina românească. PDI a construit punți elitiste între medici, farmaciști și partenerii din industria farmaceutică, care au contribuit în fiecare an la diseminarea celor mai noi tratamente dermatologice, ce au ca și obiectiv fundamental binele pacienților noștri. PDI este o punte între generații, studenții și rezidenții intrând în fiecare an în dialog armonios și constructiv cu cei pe care ei și i-au ales drept model profesional: profesorii universitari, medicii practicieni și cercetătorii științifici. PDI a adus an de an cercetarea științifică din laboratoare pe scena conferinței și apoi, prin medicii curanți, la pacienți.”, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu, fondatorul PDI și co-președinte al manifestării.

PDI a câștigat notorietate grație nivelului științific foarte înalt al cursurilor, workshop-urilor și prelegerilor care s-au derulat an de an. PDI a creat o punte între specialități, implementând puternic conceptul de interdisciplinaritate în medicina românească. A adus în lumina reflectoarelor cele mai respectate voci, nu doar ale dermatologiei românești, ci și ale multor alte specialități medicale: imunologie, chirurgie vasculară, alergologie, medicină internă, cardiologie, anatomie patologică, pediatrie, oftalmologie, farmacologie, chirurgie plastică etc. Invitații de onoare din țară și din străinătate ai PDI au contribuit strategic la creșterea notorietății evenimentului, dar și a școlii românești de medicină și a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, cea care, prin conducerea sa, prin colectivul de cadre didactice care au ales să fie lectori ai PDI, prin studenții și rezidenții participanți au susținut evenimentul încă de la prima sa ediție.

Și în acest an școala ieșeană de dermatologie a oferit un program științific dens, elitist și plin de actualități dermatologice de graniță. Temele propuse au fost de interes major pentru pacient: patologia tumorală dermatologică, psoriazisul, dermatita atopică, chirurgia dermatologică, update-ul în cercetarea științifică dermatologiă, terapiile inovatoare etc. Un loc aparte l-au ocupat cele două sesiuni legate de patologia dermatologică și generală indusă de noul SARS-CoV2 și de vaccinurile dezvoltate în acest context. Cursurile și dezbaterile incluse pe agenda PDI au avut teme de larg interes cum ar fi „Noi repere terapeutice în dermatologie”, „Implementarea cercetării științifice în practica dermatologică”, „Updates în alergii și în dermatita atopică”, „Terapii inovatoare pentru psoriazis”, „Bolile dermatologice: un puzzle la granița cu alte specialitați medicale”, „Pandemia cu SARS COV2 - o provocare actuală a lumii medicale”, „boala psoriazica: orizonturi interdisciplinare”, „Focus în neoplaziile cutanate”, „Heterogenitatea în dermatologie: o provocare continuă în practica medicală”, „Noutăți în boala venoasă cronică  etc. S-a discutat foarte mult și despre importanța dermatologiei, care câștigă tot mai mult teren între specialitățile medicale, fiindu-i recunoscută importanța în tratamentul multor afecțiuni, după cum a precizat și acad. prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu, președintele Societății Române de Dermatologie și președinte de onoare ale PDI 2021. Trebuie pornit de la bază, de la educație, care începe din studenție. Noi lucrăm temeinic cu studenții, cu rezidenții la fel. Este important să-i cooptăm alături de noi. Societatea Română de Dermatologie este singura din țară care face o ReziDerma. Mai exact, cu sprijinul financiar al societății, sunt aduși rezidenți în câte un oraș din țară și am marea bucurie să spun că a început cu Iașul. Este foarte important să aduni 200 de rezidenți și să faci un congres doar pentru ei. Asta înțeleg eu prin a pune umărul la bază – să fim alături de studenți, rezidenți, să-i cooptăm, să-i co-interesăm și să facem tot felul de pregătiri de acest gen. Mai departe, evident că trebuie să lucrăm cu toți colegii din țară. Sunt zone mai puțin favorizate în România unde dermatologii și nu numai, să spunem că și medicii de familie, au un acces mai redus la surse de informare, la congrese, simpozioane, workshopuri. Ei bine, și aici trebuie să punem umărul și iată că PDI face acest lucru, prin această interfață cu toate aceste specialități”, a apreciat prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu.

Ca la fiecare ediție, tot ceea ce este nou şi valoros în dermatologia la interfața cu alte specialități medicale a fost prezentat, în avanpremieră, la PDI 2021, la fel ca și cele mai noi tratamente și produse farmaceutice, prezentate de companiile de profil. La fel ca și în anii anteriori, lucrările prezentate au fost reunite într-un volum de înaltă ținută academică și științtifică, intitulat Update în patologia dermatologică de graniță în pandemia cu COVID-19”. Volumul a apărut sub redacţia prof. univ. dr. Daciana Elena Branişteanu, și a fost publicat la Editura „Grigore T. Popa” UMF Iași.

Numărul mare al specialităților a dovedit necesitatea unei astfel de manifestări care încă de la început a avut girul multor societăți medicale de renume (Societatea Franceză de Dermatologie, Societatea Franceză de Flebologie, Societatea Internațională de Dermatologie, Societatea de Medici și Naturaliști Iași, Societatea Română de Dermatologie, Societatea de Imunologie și Alergologie Clinică, Societatea de Chirurgie Vasculară), al Colegiului Medicilor și al universităților de medicină și farmacie din toată țara. „Toate societățile care participă la organizarea unei manifestări științifice, a unui congres, a unei conferințe sau orice eveniment medical au un aport important. Pe lângă interacțiunea directă cu organizatorii și cu manifestarea ce va avea loc, interacționează și între ele și atunci cu cât colaborăm cu mai mulți parteneri externi, cu atât este mai benefic pentru universitate. Acest lucru este valabil în toate manifestările științifice – conferințe, congrese cu diverse alte profiluri – chirurgie, medicină internă, oftalmologie, orice altă specialitate, la care participă și societăți din întreaga lume, mai ales din Europa. Să nu uităm că în Iași avem prima societate cu profil medical din țară. Este vorba despre Societatea de Medici și Naturaliști, înființată în 1833”, a punctat și rectorul UMF Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu

Ediția din acest an a fost organizată sub egida Universității de Medicină șu Farmacie „Grigore T. Popa”, a Societății de Medici și Naturaliști, a Spitalului CF Iași, a Colegiului Medicilor și Colegiului Farmaciștilor. PDI 2021 i-a avut ca președinți de onoare pe prof. dr. Andrew Nicolaides (Marea Britanie), prof. dr. Torello Lotti (Italia), prof. dr. Niazi Khursow (SUA), prof. dr. Viorel Scripcariu (rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa Iaşi), prof. dr. Călin Giurcăneanu (președintele Societății Române de Dermatologie, București) și prof. dr. Lăcrămioara Ionela Şerban (decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iaşi).

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Tragedie în Bacău: un bărbat găsit carbonizat într-o casă cuprinsă de flăcări
13/11/2024 08:53

Un bărbat a fost găsit, marţi, carbonizat intr-o casă din localitatea Motoşeni, in urma izbucnirii unui incendiu, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău. Potrivit s ...

Primăria cere ajutorul Guvernului pentru plata agentului termic
13/11/2024 08:09

* „Este o provocare foarte mare pentru municipalitate, cu atat mai mult cu cat nici in acest an nu am primit niciun leu de la Guvern pentru a acoperi măcar o parte din costul gazelor. Sunt surprins in mo ...

„Epidemie de miopie” în rândul tinerilor ieșeni
13/11/2024 08:08

În ultimii ani, numărul cazurilor de miopie in randul copiilor a crescut considerabil, sustin specialistii. Conform cadrelor medicale, tinerii au tot mai des probleme cu vederea din cauza faptului că pe ...

Grevă la Arhivele Naționale
13/11/2024 08:07

 Angajaţii de la Arhivele Naţionale sunt in grevă. Demersul lor este susţinut de Sindicatul Angajaţilor Academiei Romane, filiala Iaşi. Ei protestează faţă de inechităţile salariale din sistem, ...

Inima studenților ieșeni de la UMF a făcut senzație în Japonia!
13/11/2024 08:06

Echipa MAVIS Artificial Heart a Universitătii de Medicină si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi a castigat, pentru al doilea an consecutiv, premiul „The most advanced design” in final ...

Primarul Mihai Chirica acuză Guvernul că nu a alocat bani municipalității ieșene pentru a acoperi măcar parţial costul gazelor / Primăria Iași a început furnizarea agentului termic la mijlocul lunii octombrie
12/11/2024 21:46

 Primarul municipiului Iaşi, liberalul Mihai Chirica, anunţă că furnizarea agentului termic a inceput la mijlocul lunii octombrie şi că preţurile gigacaloriei nu au mai fost modificate din 2019. El ...

Tinerii ieșeni, afectați de burnout. Prețul ascuns al ambiției
12/11/2024 16:59

Într-o lume care pare să accelereze cu fiecare zi ce trece, angajatii din diverse domenii resimt intens efectele unei culturi economice moderne ce glorifică productivitatea constantă si rezultate la fo ...

Inteligența artificială ar putea schimba radical domeniul chirurgiei cardiovasculare
12/11/2024 15:49

În cadrul intalnirii anuale a Societătii Euro-Asiatice de Chirurgie Cardiovasculară si Toracică, derulată nu demult la Iasi, presedintele acesteia, prof. univ. dr. Grigore Tinică, a discutat despre t ...

Placido Domingo, așteptat la Iași
12/11/2024 15:29

Într-o atmosferă incărcată de emotie si anticipare, Iasul se pregăteste pentru un eveniment de anvergură, care va aduce in prim-plan talentul muzical al orasului, la cote inalte. Anul viitor, unul di ...

Opera Națională din Iași readuce în scenă „Madama Butterfly”, o întâlnire vibrantă cu capodopera lui Puccini
12/11/2024 10:03

Luna noiembrie aduce la Opera Natională Romană din Iasi un eveniment cu totul special: premiera operei „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, o lucrare profundă si emotionantă care isi deschide ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei