Trei firme vor să repare ceea ce au „stricat” italienii la Spitalul de Recuperare
Dimensiune font:
În luna martie 2019, în Sala Mare a Primăriei Iaşi, reprezentanţiui municipalităţii şi cei ai asocierii Emmeci Project & Building SRL (lider de proiect) - Jonica 2001 Societa’ Cooperativa semnau contractul vizând efectuarea lucrărilor de eficientizare energetică a Spitalului Clinic de Recuperare. Edilul-şef se arată atunci extrem de încântat de această colaborare, făcând referire la vastă experiență a constructorilor italieni. Evident, declaraţia survenea într-un moment în care alte două firme din Italia, cele care modernizează Palatul Braunstein şi Baia Turcească, se dovedeau extrem de corecte şi de profesioniste în privinţa respectării graficelor de lucrări. Din păcate, nu acelaşi lucru l-au făcut angajaţii Emmeci Project & Building SRL. „Au fost notificaţi în repetare rânduri referitor la ritmul de lucru şi la nerespectarea graficelor. În final, le-am propus rezilierea contractului. Au acceptat. Vom evalua gradul lucrărilor realizate, urmând a demara o nouă licitaţie”, a spus Mihai Chirica.
Primarul a oferit amănunte despre modul de lucru al italienilor. „De atâta vreme au adus acolo foarte multă schelă şi o macara. Era un inginer acolo, dar nu se înainta cu lucrările sub nicio formă. A fost un schimb permanent de scrisori referitoare şi la conformitatea materialelor şi întâlniri destul de dese, la unele dintre acestea am participat şi eu. În final, le-am dat un ultimatum, le-am acordat 30 de zile să-şi reorganizeze producţia şi graficul de lucrări. Acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus primarul Iaşului. Evident, contractul Primăriei cu Emecci a fost reziliat, iar valoarea proiectului a fost modificată de la 18.973.744,24 lei la 23.342.528,73 lei.
Trei oferte, printre care şi cea a Conest-ului
Ulterior, municipalitatea ieşeană a reluat procedurile vizând încredinţarea contractului, primind până acum trei oferte din partea asocierii Conest - Clima Therm Center (Iași), Navon Builders (Neamț) și asocierii Madbeton (Maramureș) – Research Consorzio Stabile (Italia).
Principalul obiect de achiziţiei vizează lucrări pentru creşterea eficienţei energetice, iar obiectivul specific al proiectului constă în reducerea consumului anual de energie primară cu minimum 65% în primul an după finalizarea investiţiei. Alte două obiective constau în reducerea nivelului specific al gazelor cu efect de seră cu minimum 64% şi creşterea consumului anual de energie primară din surse regenerabile până la minimum 45% din consumul total. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3: „Sprijinirea tranzitului către o economie cu emisii scăzute de carbon” – Prioritatea de investiții 3.1: „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice”. Durata implementării este de 21 de luni. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau