Un pensionar și-a găsit sfârşitul pe plaja Purcica!
Dimensiune font:
Un bărbat din Iaşi, în vârstă de 67 de ani, a decedat în timp ce se afla la Plaja Nicolina. Conform relatărilor celor prezenţi la faţa locului, acestuia i s-a făcut brusc rău. Echipajele medicale au încercat să-l salveze pe bărbat, aplicând manevre de resuscitare dar nu au mai putut decât să declare decesul. Din informaţiile oferite de cadrele medicale, se pare că bărbatul a suferit un infarct, el fiind cunoscut cu probleme cardiace. Pe fir au intrat şi oamenii legii, care au întocmit un dosar penal.
Unui bărbat de 67 de ani i s-a făcut rău în timp ce se afla pe plaja Nicolina. Echipajul medical chemat în ajutor a constatat că bărbatul a suferit un infarct şi a încercat să îl resusciteze. În ciuda eforturilor depuse de echipa medicală, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Astfel, a fostconstatat decesul acestuia. Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz, pentru a se stabili adevăratele cauze ale morţii bărbatului. „Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că unui bărbat i s-a făcut rău în timp ce se afla la plaja Nicolina din municipiul Iaşi. Ulterior a fost constatat decesul bărbatului. A fost emisă ordonanţă de efectuare a necropsiei medico-legale in vederea stabilirii cauzei decesului. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie.
Temperaturile crescute şi soarele pot pune în pericol chiar şi persoanele sănătoase
Conform cadrelor medicale, temperaturile ridicate sunt un real pericol pentru sănătate. Astfel, canicula şi soarele puternic pot pune în pericol chiar şi viaţa unor persoane care nu au alte afecţiuni. Epuizarea termică este, conform doctorului Tudor Ciuhodaru, o problemă care trebuie tratată cu seriozitate. ,,Temperaturile crescute, chiar şi pe durata nopţii, pot conduce la apariţia epuizării termice. Nedecelată şi netratată la timp, epuizarea termică evoluează spre forme clinice severe ce pot merge până la şoc termic şi deces. Aceasta apare prin depăşirea posibilităţilor de adaptare a organismului la temperaturi ce se menţin crescute pe durata a mai multe zile”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru.
Care sunt primele semne date de epuizarea termică
Conform doctorilor, există câteva simptome de care trebuie să ţinem cont pentru a ne da seama dacă este vorba despre epuizarea termică.
,,Epuizarea termică se manifestă prin apariţia a trei categorii de semne. Acestea pot fin euro-psihice, precum oboseala, asthenia, apatia sau somnolenţa. Totodată, pot fi simptome cardiovasculare, uneori severe, precum hipotensiunea ortostaticăă sau tahicardie. La unele persoane poate apărea transpiraţia excesivă şi pielea de găină”, adaugă medicul ieşean. Laura RADU, Cristian ANDREI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau