Un singur pacient minor la terapie intensivă
Dimensiune font:
Specialiştii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași ne avertizează că suntem într-o perioadă de platou în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19, însă trebuie să ne aşteptăm la ce e mai rău spre sfârşitul lunii ianuarie 2022.
Până atunci, în luna decembrie, când sunt foarte multe evenimente organizate cu prilejul sfârşitului de an, trebuie să fim atenţi.
Totuşi, medicii pediatri au şi veşti bune. De ceva timp în zona roşie, cea în care sunt internaţi copiii pozitivi la infecţia COVID, şi în ATI COVID, numărul este relativ scăzut. „Cam de două săptămâni se menţine trendul de 5 pacienţi pe zona roşie, unul sau zero pe zona ATI COVID. Suntem, să zicem, pe un platou. În acest moment avem pe zona ATI COVID un singur pacient, un sugar adus în urmă cu trei zile. Săptămâna trecută am avut o zi în care nu am avut niciun pacient în zona ATI. Pe zona roşie avem 5 pacienţi. Majoritatea celor care au complicaţii covid sunt pacienţi între zero şi trei ani, iar adolescenţii, au 16-17 ani, şi sunt pacienţi care au comorbidităţi, diabet decompensat, boli neurologice”, spune Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.
Alina Belu crede că în perioada următoare nu vor mai fi copii internaţi pe zona roşie sau ATI COVID. „Acest sector va intra în conservare, având în vedere că ne aşteptăm la un nou val, cinci, în ianuarie-februarie, ca să putem fi pregătiţi. Din ce am observat, numărul copiilor scade atunci când scade numărul infectărilor cu SARS CoV2 la adulţi. Cum scade numărul pe adulţi scade şi incidenţa la copil. Probabil că atunci când va creşte la adulţi va creşte şi la copil”, a precizat Alina Belu.
Pentru a nu ajunge la spital în prag de sărbători, medicii pediatri ne recomandă ca în luna decembrie să evităm aglomeraţiile, să ne vaccinăm, şi să ne protejăm copiii.
Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau